كارشناس مسوول تغذیه مركز بهداشت ایلام گفت: اصول تغذیه ‏صحیح در زمان روزه داری ‏سلامت روزه داران را تضمین می كند.‏

‏به گزاش  خبرنگار باشگاه خبرنگاران ايلام ؛ عبدالرحمان نیك خلق با بیان این مطلب افزود: نادیده گرفتن ‏اصول صحیح ‏تغذیه باعث می شود كه برخی از روزه داران پس از ماه رمضان دچار عوارضی ‏چون افزایش وزن، ‏افزایش چربی های خون، از كنترل خارج شدن بیماری دیابت و نیز فشار ‏خون، مشكلات گوارشی و یا ‏اختلال در سایر اعضای بدن شوند. ‏
وی ادامه داد: ضرورت دارد تا روزه داران به منظور حفظ سلامت و تندرستی خود با اصول ‏صحیح تغذیه ‏در ماه مبارك رمضان آشنایی كامل داشته باشند و آنها را به كار بندند. ‏
نیک خلق به مهم ترین این اصول در ماه رمضان اشاره كرد و گفت: غذای مصرفی در ماه ‏رمضان باید ساده ‏باشد و نباید خیلی با غذای روزمره فرد تفاوت كند و همچنین در این ماه باید ‏مانند سایر اوقات سال، ‏سه وعده غذایی افطار، شام و سحری داشته باشند. ‏
كارشناس ﻤﺴوﻭل تغذیه مركز بهداشت ایلام بیان داشت: در واقع نیاز به حذف هیچ یك از ‏وعده های ‏غذایی نیست، اما فرد روزه دار باید حداقل 20 درصد كمتر از ماه های دیگر سال غذا ‏بخورد زیرا این ‏موضوع موجب می شود تا بدن او فرصت سوزاندن چربی های اضافی را بیابد. ‏
وی تاكید كرد: روزه داران باید از غذاهای متنوع استفاده كنند، زیرا هر یك از غذاها دارای ‏موادی ‏هستند كه برای سلامتی بدن ضروری بوده و در واقع غذای فرد روزه دار باید گروه های ‏اصلی مواد ‏غذایی شامل نان، سیب زمینی و غلات، گوشت، ماهی، تخم مرغ و حبوبات، شیر و ‏لبنیات، میوه ها و ‏سبزی باشد. ‏
نیك خلق گفت: در فاصله افطار تا سحر، روزه دار باید آب فراوان (هشت تا 12 لیوان) بنوشد ‏چرا كه این ‏كار برای جلوگیری از یبوست و رفع آن، دفع سموم و مواد زاید از بدن و تنظیم ‏سوخت و ساز بدن به ‏ویژه در بیمارانی كه كلیه های سنگ ساز دارند مهم و مورد نیاز است. ‏/س
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.