به گزاش
خبرنگار باشگاه خبرنگاران ايلام ؛ عبدالرحمان نیك خلق با بیان این مطلب افزود: نادیده گرفتن اصول صحیح تغذیه باعث می شود كه برخی از روزه داران پس از ماه رمضان دچار عوارضی چون افزایش وزن، افزایش چربی های خون، از كنترل خارج شدن بیماری دیابت و نیز فشار خون، مشكلات گوارشی و یا اختلال در سایر اعضای بدن شوند.
وی ادامه داد: ضرورت دارد تا روزه داران به منظور حفظ سلامت و تندرستی خود با اصول صحیح تغذیه در ماه مبارك رمضان آشنایی كامل داشته باشند و آنها را به كار بندند.
نیک خلق به مهم ترین این اصول در ماه رمضان اشاره كرد و گفت: غذای مصرفی در ماه رمضان باید ساده باشد و نباید خیلی با غذای روزمره فرد تفاوت كند و همچنین در این ماه باید مانند سایر اوقات سال، سه وعده غذایی افطار، شام و سحری داشته باشند.
كارشناس ﻤﺴوﻭل تغذیه مركز بهداشت ایلام بیان داشت: در واقع نیاز به حذف هیچ یك از وعده های غذایی نیست، اما فرد روزه دار باید حداقل 20 درصد كمتر از ماه های دیگر سال غذا بخورد زیرا این موضوع موجب می شود تا بدن او فرصت سوزاندن چربی های اضافی را بیابد.
وی تاكید كرد: روزه داران باید از غذاهای متنوع استفاده كنند، زیرا هر یك از غذاها دارای موادی هستند كه برای سلامتی بدن ضروری بوده و در واقع غذای فرد روزه دار باید گروه های اصلی مواد غذایی شامل نان، سیب زمینی و غلات، گوشت، ماهی، تخم مرغ و حبوبات، شیر و لبنیات، میوه ها و سبزی باشد.
نیك خلق گفت: در فاصله افطار تا سحر، روزه دار باید آب فراوان (هشت تا 12 لیوان) بنوشد چرا كه این كار برای جلوگیری از یبوست و رفع آن، دفع سموم و مواد زاید از بدن و تنظیم سوخت و ساز بدن به ویژه در بیمارانی كه كلیه های سنگ ساز دارند مهم و مورد نیاز است. /س