به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک ، انواع خرما از نظر ميزان مواد مغذي با يكديگر برابري ميكند. آهن، منيزيم و ويتامينهاي گروه B خرما موجب آرامش اعصاب، رفع كمخوني و نشاط ميشود و به دليل مقدار زياد پتاسيم براي افراد با فشار خون بالا مناسب است. فسفر اين ميوه فعاليتهاي فكري را زياد ميكند و قند آن در وعده افطار چون سريع جذب ميشود، از رخوت و سستي ميكاهد.
خرما بهترين دارو براي رفع سوزش معده است و از ترش كردن ميكاهد. به ياد داشته باشيد كلوچه و شيرينيهاي حاوي خرما به دليل آنكه داراي شكر، آرد و روغن است، كالري زيادي وارد بدن كرده و به اندازه خرما ارزش تغذيهاي ندارد.
خرماي شيره انداخته و شكرك زده نخريد :بهترين مكان براي نگهداري خرما يخچال است. چنانچه بخواهيد اين محصول را به مدت طولانيتري نگه داريد، آن را فريز كنيد. انواع خرما اگر دچار تغييرات شديد دمايي شود در دماي بالا شيره انداخته و در دماي پايين اين شيره به صورت كريستالهايي بر سطح خرما پديدار ميشود و شكرك ميزند، شكرك زدن با آن كه در طعم خرما تاثيري ندارد، اما بافت، ظاهر و درصدي از كيفيت خرما را تغيير ميدهد بنابراين از خريد خرماهاي شيره انداخته به خصوص آنهايي كه به صورت باز و فلهاي در برخي اماكن عرضه ميشود، خودداري كنيد. اين خرماها به دليل رطوبت بالا و شيره تراوش شده، چسبندگي زيادي داشته و براحتي ميكروبهاي محيط را به خود جذب كرده و ميتواند مصرفكننده را به انواعي از بيماريها مبتلا سازد، از طرفي برخي از آنها مستعد ترششدگي است./س