به گزارش
گروه علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، كارشناس آموزشي اورژانس كشور با بيان اين كه پرخوري در ماه رمضان موجب سوء هاضمه و نفخ مي شود اظهار داشت: افراد مي توانند براي جلوگيري از نفخ، از مصرف زیاد غذاهای چرب و سرخ شده، غذاهای تند و ادویه دار و همچنين غذاهایی که ایجاد نفخ می کنند مثل تخم مرغ ، کلم، لوبیا، عدس و نوشابه های گازدار خوداري كنند.
آرزو دهقاني افزود: براي درمان اين بيماري افراد مي توانند از آب يا آب ميوه استفاده كرده و از غذاهای سرخ کردنی اجتناب کنند.
وي يكي ديگر از عوارض روزه گرفتن را ضعف و افت
فشار خون دانست و عنوان كرد: افزایش تعریق، ضعف، خستگی، کم شدن انرژی،
سرگیجه به خصوص هنگام برخاستن، ظاهر رنگ پریده و احساس افتادن از علائم افت فشارخون است که این علائم بیشتر هنگام بعد از ظهر اتفاق می افتد .
كارشناس آموزشي اورژانس كشور گفت: مصرف کم مایعات و کاهش مصرف نمک به افت فشار خون كمك مي كند كه براي جلوگيري از آن مي توان مصرف نمک و مایعات را افزایش داده و از رفتن به مکان های گرم اجتناب كرد.
وي خاطرنشان كرد: افت فشار خون باید با گرفتن فشار خون در هنگام بروز علائم تأیید شود و افراد دارای فشار خون بالا ممکن است در طول ماه رمضان نیاز به تنظیم مجدد داروهای خود توسط پزشک داشته باشند .
دهقاني اضافه كرد:
سردرد نيز يكي ديگر از عوارض روزه داري است كه اين علائم با عدم مصرف کافئین و تنباکو ،انجام کار زیاد در طول روز، کم خوابی و گرسنگی، در انتهای روز بدتر می شود كه سردرد وقتی با افت فشار خون همراه شود، می تواند منجر به حالت تهوع قبل از افطار شود./عط