به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد، به نقل از روابط عمومی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسانرضوی، علی صفرزاده، اظهار داشت: قاچاق کالا تجارت رسمی و تولید را مختل و تولید کنندگان داخلی را از عرصه فعالیت خارج میکند.
وی با اشاره به اینکه کاهش انگیزه سرمایهگذاری مولد در کشور از آثار قاچاق کالا است، افزود: پدیده قاچاق سبب میشود تولیدات کشور که با فعالیت و ابتکار تولید کنندگان داخلی به وجود آمده بازار فروش نداشته باشند و در نظام اقتصادی کشور اخلال ایجاد شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسانرضوی با تاکید بر اینکه برخورد با پدیده قاچاق، بستر لازم برای افزایش توان تولید داخلی را فراهم میکند، خاطرنشان کرد: سازمان صنعت، معدن و تجارت با تشدید اقدامات نظارتی اجازه نخواهد داد سوداگران قاچاق، بازار تولیدات داخلی را به خطر اندازند.
وی اظهار داشت: مبارزه با پدیده قاچاق کالا همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده و این تاکیدات در سال حمایت از تولید ملی نمود بیشتری داشته است که مطمئناً این موضوع تعامل و همکاری بیش از پیش همه مسئولان و دستاندرکاران حوزه مقابله با قاچاق کالا در استان را طلب میکند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسانرضوی با اشاره به نقش مردم در جلوگیری از تخلفات و پدیده قاچاق افزود: کالای قاچاق با گسترش اقتصاد زیرزمینی به دلیل سودآوری بیش از حد فشار مالیاتی را بر بخش رسمی وارد میکند و در نتیجه با کاهش فروش درآمد را کاهش داده و تولید داخلی را تهدید میکند.
صفرزاده افزایش ثروت نامشروع و رانتخواری را از دیگر آثار زیانبار کالای قاچاق و جعلی دانست و گفت: از اینرو وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان متولی اصلی بخش تجارت و شبکه توزیع کالا، برای مبارزه با توزیع کالای قاچاق و جعلی اقدام به ایجاد سامانه شبکه نظارت مردمی (شبنم) نموده است.
وی اظهار داشت: طرح شبکه بازرسی و نظارت مردمی در حقیقت ایجاد
سامانهای را دنبال میکند که در آن همه مردم میتوانند، علاوه بر اطمینان از
اصالت کالای خریداری شده به یاری دولت در شناسایی عوامل توزیع کالای قاچاق
بپردازند و این طرح ضریب نفوذ بازرسی و کنترل کالاهای قاچاق و غیر مجاز را گسترش
میدهد./س