به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران قزوين مصطفي نصيري اوانكی سرپرست گروه بزرگ ترين سازه ماركاروني جهان با بیان این مطلب اظهار داشت : اين سازه با 24 متر طول، 5 متر ارتفاع و عرض 3 تا 5/5 متر ساخته شده است.
نصيري اوانكی، در خصوص چگونگي ساخت اين سازه در دانشگاله آزاد قزوین اظهار داشت : طراحي اين سازه از تير ماه تا اواخر شهريور سال 90 به طول انجاميد و ارائه طرح از مهر تا آبان زمان برد و از 2 آبان تا 11 اسفند سال 90 ساخت اين پروژه به طول انجامید.
سرپرست گروه بزرگ ترين سازه ماركاروني جهان افزود: براي ساخت اين پروژه بيش از 33 هزار متر ماكاروني (33 كيلومتر) به كار رفته كه اين ميزان 18 كيلومتر بيشتر از ركورد جهاني گينس است و براي اتصال اين سازه از 758 عدد چسب استفاده شده است.
وي افزود: وزن كل اين سازه 103 كيلوگرم و 75 كيلو بار سقف را تحمل كرده است.
وي در خصوص چگونگي ثبت جهاني اين سازه در كتاب ركوردهاي گينس يادآور شد: خوشبختانه وقتي در سازه هاي اين چنيني در جهان شروع به تحقيق كرديم متوجه شديم چنين سازه اي تاكنون در دنيا ساخته نشده است به همين دليل تصميم گرفتيم از ظريف ترين عنصر ی مثل ماكاروني، سخت ترين و استوارترين سازه را بسازيم . بعد از ساخت اين سازه در مكاتباتي با سازمان جهاني گينس ثبت اين سازه را به عنوان بزرگ ترين سازه ماكاروني درخواست كرديم كه مسوولان اين سازمان در جواب ما عنوان كردند كه اصلاً سرفصل و موضوعي در خصوص بزرگ ترين سازه ماكاروني در اين كتاب وجود ندارد و گروه معماران جوان دانشگاه آزاد اسلامي قزوين اولين گروهي بودند كه مسوولان سازمان جهاني گينس را متقاعد كردند تا سرفصلي براي این موضوع تعريف كنند.
نصيری اوانكي ادامه داد: در مكاتبات بعدي قرار شد تا سازمان جهاني گينس كارشناسان خود را براي بازديد و تاييد اين سازه به ايران بفرستند اما با هماهنگي صورت گرفته از سوي مسوولان دانشگاه آزاد اسلامي قزوين و سازمان جهاني ركوردهاي دنيا (گينس) قرار شد تا خود اعضاي گروه به عنوان نماينده سازمان گينس با ارسال تمام اسناد و مدارك موجود همچون عكس، فيلم و تاييدیه نامه هاي سازمان هاي مورد نظر گينس همچون تاييديه نامه هاي استاداني كه در اين رشته صاحب نظرند؛ روند ثبت جهاني اين سازه در كتاب گينس طي کنند.
سرپرست گروه بزرگ ترين سازه ماركاروني جهان افزود: مسوولان سازمان جهاني گينس در مكاتباتي كه با دانشگاه آزاد اسلامي قزوين داشتند از اين دانشگاه به دليل اين كه سرفصلي جديدي را به كتاب گينس اضافه كردند تقدير و تشكر ويژه اي و اعلام كردند تا ماه سپتامبر مراحل ثبت جهانی سازه در کتاب رکوردهای گینس به پایان می رسد و گواهی نامه ی این رکورد به مسوولان ایرانی اعلام وارسال خواهد شد.
نصيري اوانكي به كاربردهاي چنين سازه هاي در پروژه هاي عمراني اشاره كرد و گفت: با طراحي و سـاخت چنين سازه اي مي توانيم پيش زمينه اي از سازه هاي فلز آلومينيوم را در پروژه هاي عمراني بسازيم. اگر اندازه اين سازه را با فلز آلومينيوم در اندازه واقعي 20 برابر كنيم از نظر وزن بسيار سبك و بسيارمقاوم و قابل انعطاف خواهد شد و مي توان از اين فلز كه از نظر ساختار شباهت بسياري به ماكاروني دارد، استفاده كرد./س