به گزارش
خبرنگار باشگاه خبرنگاران خوزستان ،فتحالله دهکردی با بیان اینکه شوری رودخانه اروند در روزهای اخیر به 22 هزار میکروموس افزایش یافته است، اظهار کرد: نفوذ جبهه شوری و پیشروی خلیج فارس به رودخانه از چند سال پیش آغاز شده اما تشدید شوری اروند در تابستان به دلیل مدهای بلندتر در این زمان است.
وی افزود: در مدت مشابه سالهای گذشته شوری اروند حدود 15 هزار میکروموس بوده اما این میزان امسال حدود هفت هزار میکروموس افزایش یافته است.
دهکردی با اشاره به بحران کم آبی در منابع تامین کننده رودخانه اروند، اظهار کرد: رودخانه کارون نمیتواند نیازهای خود را تامین کند و کاهش دبی باعث شده حجم آب آن برای جلوگیری از نفوذ جبهه شور کافی نباشد.
وی با بیان اینکه 60 درصد آب اروند از دجله و فرات تامین میشود افزود: سدسازی و توسعه کشاورزی در ترکیه (بالادست دجله) آب این رودخانه را به حداقل رسانده به طوری که وضعیت این رودخانه از کارون هم وخیمتر است.
دهکردی ادامه داد: در سالهای ترسالی مشکل نفوذ جبهه شور کمتر است اما وقوع خشکسالی در سالهای اخیر مزید بر علت است و تمام این مسائل باعث میشود فضا برای نفوذ بیشتر آب دریا به رودخانه فراهم شود.
وی اظهار کرد: مطالعاتی که حدود 20 سال پیش انجام شده، رشد میزان شوری اروند و نفوذ آب دریا را نشان میداد و برای کنترل آن سدهایی چون سد مارد را پیش بینی کرده بود که در حال حاضر یکی از این سدها در حال احداث است.
این مقام مسئول گفت: در زمان خشکسالی ترجیح میدهیم آب شیرین رودخانه به مصرف کشاورزی و سایر نیازها برسد و نفوذ جبهه شور با احداث سدهای پایین دست کنترل شود.
وی تاکید کرد: نفوذ آب دریا معضلی است که اگر برای آن فکر اساسی نشود، در سالهای آینده ما را با مشکلات دیگری رو بهرو میکند.
عضو ستاد مقابله با خشکسالی استان در مورد تامین آب کشاورزی در حوزه بهمنشیر و اروند اظهار کرد: عمده نخیلاتی که از بهمنشیر تغذیه میشوند حدود سه سال است که با بهرهبرداری از ایستگاه پمپاژ جدید مشکلی ندارند، نخلستانهایی که در گذشته از انهار فرعی اروند آبیاری میشدند نیز با احداث شبکه فرعی آبیاری از این شبکه آب میگیرند و مشکلشان حل شده است.
وی همچنین شوری رودخانه بهمنشیر در آبادان را سه هزار و 900 میکروموس عنوان کرد و گفت: شوری این رودخانه با انتقال آب از کارون به بهمنشیر متعادلتر شده است.
دهکردی افزود: شوری کارون در مقطع اهواز دو هزار و 200 میکروموس و در خرمشهر بین شش هزار تا 10 هزار میکروموس است، همچنین شوری آب طرح غدیر در حال حاضر حدود هزار و 950 میکروموس است که وضعیتی بهتر از اهواز دارد.
به گفته وی، طرح غدیر آب شرب خرمشهر و آبادان را از رودخانه کرخه تامین میکند اما در زمان بروز قطعی، به ناچار از آب کارون (ایستگاه مارد در حوالی خرمشهر) با مخلوط کردن آب شور این ایستگاه و آب شیرین متعادل و تامین میشود.
بر اساس این گزارش، شوری آب (EC) از 400 تا 900 میکروموس مناسب برای آب شرب است و بیش از دو هزار میکروموس برای محصولات کشاورزی نیز اثرات منفی دارد./س