به گزارش
گروه اجتماعي باشگاه خبرنگاران مهندس علی محمد مختاری با حضور در جلسه امروز شورای شهر و در جریان ارائه گزارش برنامه های توسعه و ساماندهی فضای سبز تهران با بیان این مطلب اظهار کرد: پیش از انقلاب 75 بوستان در تهران قرار داشت .تا سال 65 ، 63 بوستان محله ای و منطقه ای احداث شد.از سال 66 تا 83 نیز هزار و 89 بوستان در شهر تهران ساخته شد و از سال 84 تا پایان سال 90 نیز 641 بوستان محله ای، منطقه8 ای و فرامنطقه ای در شهر تهران ساخته شد.
وی افزود: تا پایان سال 57 سرانه فضای سبز شهر تهران تنها یک متر بود اما امروز این میزان به 14 متر افزایش یافته است که البته فضای سبز منازل و باغات خصوصی تهران جزء سرانه فضای سبز محسوب نشده است.
مدیرعامل سازمان پارک ها به توسعه جنگلکاری در شهر تهران نیز اشاره کرد و گفت: قبل از انقلاب دو هزار و 937 هکتار جنگل شامل جنگل های لویزان سرخه حصار و چیتگر در تهران وجود داشت.از سال 66 تا 83 ، 213/21 هکتار جنگلکاری انجام شد از سال 84 تا 90 نیرز 13 هزار و 291 هکتار جنگلکاری در تهرا نانجام شده کعه درقالب فاز دوم توسعه کمربند سبز تهران بوده است. سرانه فضای سبز برون شهری تهران نیز 9/21 متر است.
وی با اشاره به اینکه 52 کیلینیک گل و گیاه تاکنون در شهر تهران احداث شده است، گفت: در حال حاضر 32 کلینیک در دست احداث است که به گفته شهردار تهران تعداد کلینیک های گل و گیاه باید به بیش از صد مورد برسد.
مختاری با بیان اینکه در 200 پارک فرا منطقه ای تهران مزرعه آموزشی احداث شده است، افزود: شهروندان در این مزارع با سلیقه و دانش خود به طور رایگان سبزی کاری و صیفی کاری انجام می دهند و مورد استفاده خودشان قرار می دهند.
مدیر عامل سازمان پارک ها در خصوص برگزاری نمایشگاه های گل و گیاه نیز اظهار کرد: ده دوره نمایشگاه بین المللی و چهار نمایشگاه فصلی گل و گیاه برگزار شده است که در آخرین نمایشگاه که اردیبهشت سال جاری برگزار شد بیش از 450 تولید کننده داخلی و 71 شرکت خارجی حضور یافتند و طی 5 روز سه میلیون نفر از نمایشگاه امسال بازدید کردند.
مختاری با اشاره به اینکه تعداد شرکت های خارجی حاضر در نمایشگاه دو برابر سال پیش بوده است، افزود: این مسئله نشان می دهد ایران توانایی بسیاری در زمینه تولید گل و گیاه دارد اما باید در صنعت بسته بندی و حمل و نقل گل پیشرفت بیشتری داشته باشیم تا سهم ایران از 30 تا 35 میلیون دلار در صادرات گل افزایش یابد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود پلاک کوبی درختان را اقدام دیگری از سوی سازمان پارک ها خواند و گفت: با کمک سیستم الکترو مغناطیسی یک میلیون اصله درخت در تهران شناسنامه دار شدند و اطلاعات آنها در بانک اطلاعاتی نگهداری می شود تا نسبت به حفظ و نگهداری درختان اقدام شود.
مدیر عامل سازمان پارک ها همچنین با بیان اینکه تا سال 65 ، صد در صد آبیاری فضای سبز تهران با آب شرب انجام می شد به طرح جامع آب خام تهران اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بیش از 96 درصد فضای سبز تهران با آب خام اعم از آب چاه، قنات ، آب جاری و نزولات آسمانی آبیاری می شود.
وی ساماندهی قنات های تهران را از دیگر اقدامات سازمان پارک ها و فضای سبز نام برد و در ادامه گفت: چهار هزار گونه قنات در تهران شناسایی شده که در حال ساماندهی آنها هستیم.
مختاری به توسعه فضای سبز در مناطق دارای بافت متراکم اشاره کرد و افزود: سرانه فضای سبز در این مناطق طی 5 سال گذشته از 5/1 متر به 5 متر افزایش یافته که به طور میانگین سالانه یک متر به آن افزوده شده است.
مدیر عامل سازمان پارک ها همچنین اظهار کرد: تاکنون چهار بوستان بانوان احداث شده است و دو بوستان بانوان دیگر واقع در شمال غرب و شمال شرق تهران هم اکنون در دست طراحی است.
وی اضافه کرد: 3 هزار اصله درخت در خیابان ولی عصر (عج) واکاوی شده همچنین هزاران درخت در حاشیه خیابان ها به ویژه از بزرگراه چمران تا بوستان ولایت کاشته َشده است.