برای ایجاد رابطه ای صمیمی در جامعه ی کوچک خانواده مهم ترین کارایجاد احترام متقابل است .

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران خوزستان،از نشانه های قدرت خداوند  و ربوبیت  او این است که برای شما از جنس خودتان همسرانی آفرید تا در کنارشان آرامش یابید و در میان شما دوستی و مهربانی قرارداد. یقیناً در این کار شگفت انگیزنشانه هایی است برای مردمی که می اندیشند « سوره روم آیه 21»

طبق این بینش قرآنی، خانواده، نشانه ای از رحمت، عطوفت و حکمت خداوند است  و شایسته است صفات رحمت و جمال حضرت پروردگار در یک خانواده سالم خودنمایی کند و در محیط آن نشانه ای از عدالت، رحمت، علم و حکمت خداوند و سایر صفات الهی به نوعی نمایان گردد.

بنابراین بنیان خانواده که مهم ترین عامل در ساختار شخصیت افراد و جلوه ای از رحمانیت پروردگار است باید همواره همچون دژی مستحکم در برابر انحرافات، لغزش ها و آفات و آسیب های مهم اجتماعی تقویت شده و ارتباط اعضای آن براساس رحمت و مودت، بویژه رابطه قلبی و عاطفی میان زن و شوهر استحکام یابد.

آدمی از سویی ذاتا شخصیت خود را دوست دارد و پیوسته تلاش می کند که به سوی اعتلا و ترقی شخصیت خویشتن گام بردارد و از سوی دیگر انسان که از ماده انس اشتقاق یافته به مونس و  الفت، شدیداً نیازمند است. او دوست دارد بیشتر به سوی افرادی که عزت نفس و شخصیتش را مورد توجه قرار می دهند جذب شده و با آنان مأنوس گردد. پس برای تحکیم روابط میان اعضای خانواده باید با ایجاد فضایی عاطفی، با تقویت غریزه ایجاد انس  و بهره گیری از حس حب ذات همراه با درک نیازها و خواسته های مشروع طرفین اقدام نمود.

محبت یک پیوند دو طرفه است و اظهار محبت و ابراز آن بنیان زناشویی را استوار می سازد. در بسیاری از موارد در مشکلات خانوادگی ابراز محبت می تواند راه گشا باشد. خداوند در آیه فوق محبت را از آثار قدرت و نعمت های بزرگ و از نشانه های عظمت خداوند برشمرده و بر بندگان منت نهاده است.

پس  مهم ترین راه برای ایجاد صمیمیت در خانواده احترامی است که هر یک از اعضا باید نثار هم کنند.و در گفته های بالا به خوبی این مورد ذکر شده است.

خانواده از دیدگاه معصومین:

از احدیث زیر این چنین بر می آید که معصومین به بنیان کوچک خانواده چقدر اهمیت می دادند :

امام رضا«ع» در این مورد می فرمایند زنانی که به شوهرانشان ابراز محبت و عشق می کنند،بهترین غنیمت برای  آن ها به حساب می ایند.

و رسول خدا«ص» می فرمایند: هر چه ایمان انسان کامل تر باشد به همسرش بیشتر اظهار محبت می نماید.

اما با توجه به این آیات و روایات چه کنیم که در خانواده صمیمیت ایجاد شود.

مهم ترین نکاتی که هر یک از اعضای یک جامعه ی کوچک یعنی خانواده باید به آن توجه کنند کدامند.

1-استفاده از مهمترین لقب ها:

 

هر کسی نام خود را دوست دارد و در فرهنگ اسلام نیز تلاش شده علاوه بر نهادن نام های نیک برای افراد از به کاربردن الفاظ نازیبا نسبت به هم پرهیز شود. خداوند در« سوره حجرات آیه11» مردم را از به کار بردن القاب زشت برای هم نهی می کند و یادآور می شود که همدیگر را با القاب مهرانگیز خطاب کنید تا مایه عطوفت و مهربانی گردد.

 

2- گفتگوی محبت آمیز:

ارتباط کلامی با کلمات مهر آمیز، روابط میان زن و شوهر را تقویت می کند و در برآورده شدن خواسته های طرفین نقش بسزایی دارد. علاوه بر آن در تربیت فرزندان و نیز زندگی آینده شان مهم است.

۳-  اخلاق پسندیده:

مقصود از حسن خلق، رفتارها و تعامل های مناسب در زندگی، سازگاری و مدارا با افراد است. کسی که خوش اخلاق باشد با مردم خوش رفتاری کند، با چهره ای خندان سخن بگوید، بردبار و صبور باشد، محبوب همه است و دوستانش بسیارند و همه از معاشرت و رفت و آمد با او لذت می برند. امام صادق«ع» می فرماید: «هیچ زندگانی گواراتر از خوش اخلاقی نیست»

4-عفو و گذشت:

توجه به صفات خداوند از قبیل رحمت و مهربانی گسترده ،توانایی نامحدود ،و حمایت و کفایت او از عاقل ترین مخلوق او یعنی انسان ، آثاری مثبت در زندگی فرد و جنبه های خانوادگی او دارد. عطوفت و رحمت اعضای خانواده نسبت به هم و عفو و گذشت آن ها، نشان از بهره مند شدن انسان از صفات خالق بی همتایش دارد.

 از دیگر موارد ی که هم در کلام خداوند و هم در پیام پیغام آوران او به آن اشاره شده است: سپاس گزاری،

رفتار پسندیده با خویشان همسر/س

برچسب ها: خانواده ، صمیمی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.