عضو ستاد ترویج احکام گفت: فتوایی مبنی مبطل بودن تزریق آمپول صادر نشده است، اما برخی فقها بنابر احتیاط از تزریق آمپول یا سرم غذایی در ماه رمضان نهی کرده‌اند.

 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران از قم، حجت‌الاسلام وحیدپور به حکم تزریق آمپول در هنگام روزه‌داری اشاره کرد و با بیان این‌که برخی از آمپول‌ها، مُسَکّن و برخی تقویتی هستند یعنی جنبه غذایی دارند، گفت: فتوایی مبنی بر این‌که تزریق آمپول مبطل روزه باشد، صادر نشده است.

وی افزود: برخی فقها بنابر احتیاط گفته‌اند آمپول یا سرم غذایی در ماه مبارک رمضان تزریق نشود که مقلدان این فقها می‌توانند به فقهایی که تزریق آمپول در ماه مبارک رمضان را جایز می‌دانند، مراجعه کنند.

حجت‌الاسلام وحیدپور با اشاره به آمپول‌های غیر غذایی خاطرنشان کرد: تزریق آمپول‌های مسکن که جنبه غذایی ندارد در ماه مبارک رمضان مشکلی نداشته و احتیاط هم برای آن لازم نیست.

وی با اشاره به این‌که مراجعه به دندانپزشک و ترمیم دندان مانعی برای روزه‌داری نیست، گفت: فرد روزه‌دار باید دقت کند که مواد استفاده شده برای ترمیم مانند آب و یا خون وارد گلو نشود.

حجت‌الاسلام وحیدپور با بیان این‌که هنگام ترمیم دندان احتمال ورود آب به دهان، زیاد است، افزود: اگر فرد روزه‌دار از قبل احتمال می‌دهد که هنگام ترمیم دندان، مقداری آب وارد حلق خواهد شد، نباید به دندانپزشک مراجعه کند، اما اگر ناخودآگاه غافل بود و مقداری آب به گلو رسید، روزه‌اش باطل نیست.

وی ادامه داد: بلعیدن خون دندان در ماه مبارک رمضان و در حالی که عمدی است، روزه را باطل می‌کند، قضا و کفاره دارد، اما اگر شخص روزه‌دار جاهل به مسأله شرعی این موضوع بود و نمی‌دانست که پایین دادن این خون مبطل روزه است، روزه‌اش تنها قضا دارد.

حجت‌الاسلام وحیدپور با اشاره به قطره‌های چشمی که از راه منافذ موجود در پشت چشم وارد بینی و حلق می‌شوند، اظهار داشت: اگر فرد روزه‌دار بداند که با استفاده از این قطره‌های چشمی، قطره به حلق می‌رسد، نباید استفاده کند، اما اگر تردید دارد و یا نمی‌داند که به حلق می‌رسد یا نه، در صورت استفاده، اگر اتفاقی به حلق رسید، روزه را باطل نمی‌کند.

وی تصریح کرد:‌ اگر قطره‌های چشمی به عنوان دارو مصرف شود و پزشک ساعت‌های دارو را تغییر ‌دهد، فرد روزه‌دار باید آن را پس از افطار مصرف کند، اما زمانی که پزشک ساعت مصرف دارو را قابل تغییر ندانست و استفاده از آن را در روز تجویز کرد، فرد باید روزه را بگیرد و از قطره استفاده کند؛ روزه این فرد قضا دارد،‌ اما این رسیدن به حلق کفاره ندارد./س

برچسب ها: قم ، حکم ، تزریق ، آمپول ، رمضان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.