کُلُمپه معروفترین سوغات خوشمزه و بی همتای کرمان است که به سبب استفاده نکردن از قند و سایر مواد شیمیایی طرفداران زیادی دارد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران از کرمان ، کُلُمپه یک نوع شیرینی مخصوص است که عموما در شهر کرمان پخته می شود ، این شیرینیِ مخصوص ترکیب خاصی دارد و مواد اصلی آن را خرما، آرد، ادویه و روغن تشکیل می دهند ، کلمپه شکلی شبیه کلوچه دارد با این تفاوت که داخل آن خرما وجود دارد.

کُلُمپه گردویی که داخل و روی آن گردو نیز وجود دارد از خوشمزه‌ترین نوع کلمپه ها است.

از زمانهای دور، کرمانیها با بهره گیری از آنچه که در دسترسشان بوده در پخت غذاها و شیرینی های محلی دستی بر آتش داشته اند؛ در بین همه انواع خوردنی هایی که دست پخت زنان این خطه بوده کُلُمپه اما، جایگاه خاصی را به خود اختصاص داده تا جایی که امروزه به عنوان معروف ترین سوغات خوردنی کرمان در بازار در کنار زیره و قاووت و پسته شناخته می شود.

از گذشته تاکنون مرسوم بوده است که برای تهیه این شیرینی، خمیر تهیه شده از آرد مخصوصی به نام آرد سهن را به اندازه یک نعلبکی پهن کرده و خرمای هسته گرفته شده به همراه گردو روی آن گذاشته و با تکه خمیر دیگری روی آن را پوشش داده و ادویه های مخصوصی به آن اضافه می شود؛ زنان قدیمی کرمان این شیرینی را مانند نان در تنور می گذاشتند اما امروزه  فر جای تنور را گرفته است.

سطح روی این شیرینی هم توسط قالبهای مخصوصی طرح زده می شود که حکایت از ظرافت هنری مردمان این خطه دارد.

نکته حایز اهمیت اینکه خرمای استفاده شده در این شیرینی، محصول نخلستان های خود استان است، روغن حیوانی و گردویی هم که در آن به کار می رود  از مناطق سردسیر کرمان به دست می آید؛ ادویه ها و گیاهان معطر از جمله هل ، دارچین ، قرنفل(میخک) هم که محصول خود کرمان بوده و این از هنر کویرنشینان خونگرم است که از همه آنچه که در دسترس داشته اند برای پخت شیرینی مقوی و بی ضرری بهره گرفته اند که مزه اش پای دندان هر کس که آن را خورده، می ماند.

هم اکنون تولید کُلُمپه از حالت سنتی خارج شده و شکل صنعتی به خود گرفته است./س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.