رئیس مؤسسه تحقیقات پسته کشور در مصاحبه با خبرنگار باشگاه خبرنگارانِ رفسنجان با اعلام این خبر گفت: از لوله های سیمانی و لوله های پی.وی.سی سوراخ دار و همچنین پوشش پلاستیکی مالچ در زیر خاک و در کنار درخت استفاده می شود.
محمدی افزود: در این روش آبهای ذخیره شده در لوله ها به مرور زمان به خاک و در نهایت به ریشه های درخت پسته نفوذ می کند و میزان تبخیر آب در زیر خاک نسبت به روی زمین کاهش می یابد.
وی از مزایای این طرح را کاربرد آن برای خورده مالکان عنوان کرد و اظهار داشت: در آبیاری قطره ای تنها مالکان عمده می توانند از مزایا بهره مند شوند در حالیکه در این طرح هزنیه ها نسبت به آبیاری تحت فشار 70 درصد کاهش یافته است.
محمدی با اشاره به اینکه در آبیاری قطره ای تهیه ی حوض و استخر ذخیره ی آب و استفاده از انرژی برق نیاز است ، افزود: در روشهای جدید احتیاجی به این امکانات نیست .
وی هدف از تحقیقات در این زمینه را خشکسالی های چند سال اخیر و کمبود آبهای زیرزمینی در استان دانست و تصریح کرد: از 3 سال پیش به منظور جلوگیری از هدررفت و چگونگی استفاده بهینه از آب ، تحقیقاتی در باغات پسته ی منطقه ی انار آغاز شد.
وی یادآور شد: این روشها می تواند جایگزین آبیاری قطره ای در مناطق پسته خیز کشور شود که با بکار بردن آن 35 ـ 25 درصد از هدررفت آب جلوگیری می شود./س