مدیركل انتقال خون استان كرمان با دعوت از شهروندان برای اهدای خون در ماه مبارك رمضان، گفت: اهدای خون در ماه رمضان هیچ عارضه ای برای روزه داران ایجاد نمی كند.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ محمدرضا مهدیزاده  با اشاره به نهم مرداد ماه سی و نهمین سالروز تاسیس انتقال خون ایران افزود: هر سال با آغاز مرداد، برگ زرین دیگری به تاریخ پر افتخار و بالنده سازمان انتقال خون ایران افزوده می شود.

وی گفت: امسال در حالی به استقبال 39 سال شدن انتقال خون می رویم كه دستاوردهای ارزشمند این سازمان می رود تا این نهاد خدمتگذار را به یكی از معتبرترین مراكز انتقال خون جهان تبدیل كند.

وی با بیان این كه بیماران برای زنده ماندن همواره چشم امید به افرادی دارند كه با اهدای داوطلبانه خون خود زندگی دوباره به آنان می بخشند، اظهار داشت: همشهریان با مراجعه تدریجی به پایگاه های انتقال خون در ماه مبارك رمضان ضمن برخورداری از اجر معنوی، نیازمندان خون را در این ایام فراموش نخواهند كرد.

مهدیزاده، با اشاره به این كه كاهش اهدای خون در ماه رمضان موجب كاهش ذخایر خونی می شود، بیان داشت: این در حالی است كه نیاز به خون و فرآورده های خونی همیشگی است و در خصوص مدت نگهداری این فرآورده ها نیز محدودیت هایی وجود دارد و امكان ذخیره سازی قبل از فرا رسیدن چنین روزهایی وجود ندارد.

وی گفت: یكی از عوامل كاهش استقبال مردم به اهدای خون در ماه مبارك رمضان، تصور ابطال روزه یا احتمال ضعف و بی حالی است اما به استناد استفتائات موجود از مراجع دینی، اهدای خون نه تنها باعث ابطال روزه نمی شود بلكه واجب كفایی هم شمرده شده است.

مهدیزاده، خاطرنشان كرد: انتقال خون استان كرمان به حضور گرم اهدا كنندگان در همه ایام بویژه ماه مبارك رمضان نیاز مبرم دارد زیرا هزار و 200 بیمار تالاسمی در استان برای بقای خود نیازمند دریافت حداقل دو بار خون در ماه هستند بطوریكه 35 تا 40 درصد خون تولیدی به مصرف بیماران تالاسمی می رسد.

وی ادامه داد: روزه داران باید بدانند كه اهدای خون در ماه مبارك رمضان، هیچ گونه آسیبی به سلامت بدن وارد نمی كند و عارضه ای را برای آنان ایجاد نخواهد كرد.

مهدیزاده، گفت: برای جلوگیری از ضعف و بی حالی بعد از اهدای خون نیز توصیه می شود روز قبل و بعد از اهدای خون در فاصله افطار تا سحر مایعات بویژه نوشیدنی های شیرین مصرف و حتی الامكان در همان ساعات اولیه صبح به مراكز اهدای خون مراجعه شود.

وی افزود: معمولا در شب های قدر مراكز اهدای خون با ازدحام جمعیت مواجه می شود كه مانع از ارایه خدمات مطلوب و موجب معطلی مراجعه كنندگان خواهد شد و لذا از اهدا كنندگان تقاضا می شود كه شب های دیگر را نیز مد نظر قرار دهند تا میزان اهدای خون به طور متعادل در ماه مبارك رمضان توزیع شود.

 خون گیری افطار تا سحر از اهداکنندگان
مدیر کل انتقال خون استان تهران با بيان اين كه در سال گذشته دو میلیون ايراني خون اهدا کرده‌اند، گفت: به منظور جبران كمبودها مراکز اهداي خون علاوه بر ساعت اداری از افطار تا سحر هم فعال بوده و پذيراي اهداكنندگان خون هستند.

دکتر بشیر بیگی، با بیان اینکه كه هر ساله در ماه مبارک رمضان به علت روزه داری میزان مراجعه مردم به مراکز انتقال خون كاهش مي‌يابد، گفت: به منظور جبران كمبودها مراکز اهداي خون علاوه بر ساعت اداری از افطار تا سحر هم فعال بوده و پذيراي اهداكنندگان خون هستند. 25 درصد از مجموع ميزان اهداي خون مربوط به استان تهران است.

وی با بیان این که مردان مي‌توانند سالانه 4 مرتبه و زنان 3 مرتبه خون اهدا کنند، گفت: دارا بودن وزن بالاي 50 کیلوگرم، داشتن حداقل سن 17 سال تمام و برخورداري از سلامت جسمي و روحي از جمله شرايط لازم براي اهداي خون در يك فرد است.

دکتر حاجی بیگی با اشاره به اینکه در سال گذشته در کشور 2 میلیون نفر خون اهدا کرده‌اند، اظهار كرد: در سال 90 ، 500 هزار نفر از شهروندان تهرانی، 25 درصد از خون مورد نياز کشور را تامین کرده‌اند.

به گفته وی 94 درصد كل خون‌هاي اهدايي به مردان اختصاص دارد و زنان به علت ترس از کم‌خونی و اجازه همسر تنها 6 درصد از آمار مربوط به اهداي خون را از آن خود كرده‌اند.

مدیر کل انتقال خون استان تهران ادامه داد: شهر تهران با داشتن 170 بیمارستان و مرکز درمانی بالاترين میزان مصرف خون در كشور را دارد./ح

 
برچسب ها: اهداخون ، روزه ، خون گیری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.