به گزارش
خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد ، دکتر علیرضا قویدل، روانشناس و مشاور خانواده در سومین نشست «خانواده قرآنی» در خصوص ارتباط موثر با فرزندان اظهار کرد: در اغلب موارد، رابطه ما با فرزندانمان به جای اینکه مبتنی بر اصول باشد، رابطه ای جبری است.
وی، افزایش اختلالات روحی و رفتاری در کودکان و نوجوانان را ناشی از ضعف یا نبود ارتباط موثر با والدین دانست و افزود: افسردگی، گوشه گیری، اضطراب، پرخاشگری، لجبازی، دروغ و... از شایع ترین نشانه های این اختلالات محسوب می شود.
این مشاور خانواده، افت تحصیلی و بحران هویت را از دیگر آسیب های عدم ارتباط موثر فرزندان و والدین عنوان و تصریح کرد: هجمه های فرهنگی روز افزون با وجود بیش از 2500 مذهب در جهان و 600 عرفان کاذب در ایران، بیش از 40 مشرب فکری انحرافی و 2500 شبکه تلویزیونی و سایت های اینترنتی غیراخلاقی، ضرورت تصحیح و تقویت ارتباطات خانوادگی و تحکیم بنیان خانواده را بیش از پیش روشن می سازد.
این استاد دانشگاه در ادامه به اصول زیربنایی ارتباط با فرزندان اشاره و خاطرنشان کرد: نخستین اصل در این زمینه، ارتباط والدین با خویشتن خود و پذیرش مسؤولیت پدری یا مادری است و اینکه بدانند پدر و مادر هر دو مسؤول تربیت فرزندان هستند.
وی همچنین، آشتی با خود، پرهیز از القاء منفی به خود، معقول کردن توقع خود از دیگران، سوار شدن بر زندگی (مدیریت زمان)، مقایسه نکردن خود با دیگران، احترام به خود (اگر خود را دوست داشته باشیم می توانیم همسر و فرزندان مان را هم دوست داشته باشیم)، هدفمند کردن زندگی و دانش افزایی (با رشد بچه ها رشد والدین متوقف نمی شود) را از عوامل موثر در تقویت ارتباط با خویشتن برای والدین عنوان کرد./س