امام جمعه رودهن گفت: صندوق بین المللی پول به عنوان معتبرترین موسسات اقتصادی دنیا در پایان سال 2011 میلادی مقارن بهمن ماه گذشته رتبه اقتصادی ایران را از میان 183 كشور در ردیف 17 اعلام كرده است.

حجت الاسلام و المسلمین 'حسین توسلی' در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران رودهن اظهار داشت: چهار سال است كه مقام معظم رهبری نامگذاری سال ها را به بحث تولید، اقتصاد، صرفه جویی و تولید ملی هدایت می كنند.

وی افزود: معظم له در این مدت مسیر را به این سو می برند زیرا دولت و ملت را متوجه نقطه ای بنمایند كه ممكن است دشمنان از طریق اقتصاد به كشور ضربه وارد كنند.

امام جمعه رودهن با اشاره به استقلال سیاسی و فرهنگی كه از آن برخوردار هستیم افزود: با توجه به این كه اقتصاد مقوله كاملا پیچیده و در هم تنیده ای با اقتصاد دنیا می باشد و دشمنان می تواند از این رهگذر به كشور آسیب برساند، لذا از این نظر بسیار حائز اهمیت است.

وی در ادامه با عنوان عملكرد موسسات مهم نظرسنجی دنیا كه در پایان هر سال میلادی تراز اقتصادی كشورها را برآورد می كنند تصریح كرد: این موسسات چگونگی موفقیت كشورها در امور اقتصادی، ركود یا روند رو به رشد آنان را اعلام می كنند.

حجت الاسلام توسلی خاطرنشان كرد: صندوق بین المللی پول كه یكی از معتبرترین موسسات اقتصادی دنیا می باشد و اكثر قریب به اتفاق كشورهای دنیا من جمله ایران عضو آن است در پایان سال 2011 میلادی مقارن بهمن ماه گذشته رتبه اقتصادی ایران را از میان 183 كشور در ردیف 17 قرار داده است. به عبارت دیگر ایران دارای اقتصاد 17 در جهان می باشد.

امام جمعه رودهن با اشاره به چگونگی ارزیابی این موسسه اظهار داشت: آنان شاخص های مهمی از جمله كل گردش اقتصاد، پول و سرمایه، داد و ستدها، گردش پول در بانكها، مساله اجاره ها، حمل و نقل زمینی هوایی و دریایی، بهداشت و درمان، تولید ناخالص ملی و سرانه درآمدهای ناخالص را در نظر می گیرند.

وی افزود: پس از بررسی این شاخص ها، كل گردش اقتصادی ایران را تعیین و وجه رایج كشور را با یك ارز عمده بین المللی تطبیق و محاسبه می كنند.

حجت الاسلام توسلی با عنوان كردن ارز دلار جهت مقیاس محاسبه در صندوق بین المللی پول افزود: این موسسه كل تولید ناخالص ملی كشور در سال 2011 میلادی را 930 میلیارد دلار اعلام كرده است كه قدرت برابری خرید كشور در سال 1390 بوده است.

امام جمعه رودهن با اشاره به وضعیت در آمد ناخالص كشور در ده سال گذشته اظهار داشت: در سال 80 كل درآمد ناخالص كشور 140 میلیارد دلار و رتبه اقتصادی ایران 21 بوده است كه تفاوت بسیاری نسبت به آن زمان داشته ایم و علیرغم همه مشكلات، اقتصاد كشور چهار پله صعود كرده است.

وی افزود: در سال 80 درآمد ناخالص ملی عربستان 260میلیارد دلار بوده است در حالی كه رقم درآمد ناخالص ملی كشور ما در آن زمان 140 میلیارد دلار بوده كه تفاوت زیادی با این كشور داشته ایم .

حجت الاسلام توسلی با اشاره به وضعیت درآمد ناخالص ملی كشور در سال گذشته تصریح كرد: ایران اسلامی در سال 1390 با توجه به درآمد ناخالص ملی در آن زمان كه 930 میلیارد بوده، سه رتبه نسبت به عربستان سعودی ترقی داشته كه از نظر آرمانی برای كشور بسیار مهم است.

وی افزود: در مساله صادرات و واردات همه كشورها تلاش می كنند تراز بازرگانی بوجود آورند یعنی به هر میزان كه كالا به ارزش دلار وارد كشور می شود حداقل به همان نسبت بتوانیم كالا صادر كنیم و ارز آوری داشته باشیم.

امام جمعه رودهن ادامه داد: متاسفانه پیش و درطول انقلاب كمترین صادرات غیر نفتی را داشته ایم و فقط تك محصولی بوده ایم ولی در دهه 80 از مقداری رشد بهره مند شده ایم.

وی افزود: بعنوان مثال در سال 1357، 540 میلیون دلارصادرات نفتی ایران بوده است. در سال 1365 به رغم جنگ تحمیلی این رقم به 915 میلیون دلار تغییر كرده و در سال 1370، دو میلیارد و 600 میلیون دلار صادرات غیر نفتی داشته ایم .

حجت الاسلام توسلی خاطرنشان كرد: پنج سال بعد یعنی درسال 1375 ، سه میلیارد و 100 میلیون دلار و در سال 1380 بالغ بر چهار میلیارد و 200 میلیون دلار صادرات غیر نفتی داشته ایم ولی در سال 1383 ، شش میلیارد و 800 میلیون دلار و سال 1384 ، 10 میلیارد و 400 میلیون دلار، سال 1385 ، 12 میلیارد و 900 میلیون دلار و در سال 1386 ، 15 میلیارد و 300 میلیون صادرات داشته ایم.

وی افزود: در سال 1387، 18 میلیارد و 300 میلیون و سال 1389 به رغم فتنه 88 كه آسیب زیادی به اقتصاد كشور وارد كرد رشد صادرات غیر نفتی كشور رقم 32 میلیارد و 600 میلیون دلار بوده است.

امام جمعه رودهن ادامه داد: در سال 1390 ، 40 میلیارد دلار صادرات غیر نفتی كشور بوده كه رقم خوبی است ولی در سال گذشته 58 میلیارد دلار واردات داشته ایم كه 18 میلیارد دلار تراز آن منفی است بعبارت دیگر واردات كشور بیش از صادرات بوده است.

وی تصریح كرد: اگر به میزانی كه كالا وارد كشور می كنیم به همان نسبت صادر كنیم در این صورت ترازمان مساوی خواهد بود.

حجت الاسلام توسلی در ادامه اظهار داشت: بایستی تلاش كنیم كه ترازمان مثبت شود بعنوان مثال اگر 60 میلیارد دلار واردات داریم 70 ، 80 یا 90 میلیارد دلار صادرات داشته باشیم ولی متاسفانه بخش اقتصاد كشور آنگونه كه انتظار می رفت حركت روبه رشدی نداشته است.

وی افزود: تعداد زیادی از كارگاهها تعطیل شده و به ورشكستگی رسیده است كه این اشكال زیربنایی كشور می باشد.

امام جمعه رودهن با اشاره به پنج سال گذشته كه به دستور مقام معظم رهبری، بی نیاز شدن از واردات گندم را جشن گرفتیم افزود: در بعضی از این سنوات، 500 هزار یا یك میلیون تن صادرات گندم داشته ایم و 10 سال گذشته درهمین ماهها بعد از چین بزرگترین وارد كننده گندم بوده ایم كه نشان دهنده بروز مشكل در بخش كشاورزی است .

وی با اشاره به آمار صادرات تركیه در شش سال گذشته كه به تنهایی از صادرات روسری به كشورهای اسلامی هشت میلیارد دلار درآمد ارزی داشته اظهار داشت: در همان سالها كره جنوبی از طریق صادرات اسباب بازی به كشورهای جهان سوم 28 میلیارد دلار درآمد ارزی داشته است .

حجت الاسلام توسلی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درخصوص تولید ملی و سرمایه ایرانی با عنوان كردن بیانات ایشان خطاب به مسوولان در چند روز گذشته، افزود: معظم له در دیدار چند روزه گذشته با مسئولین بحث اقتصاد مقاومتی را مطرح كردند.

وی افزود: مقام معظم رهبری در خطاب به مسولان با بیان این موضوع به آنان فرمودند، كاركرد شما باید به گونه ای باشد كه اقتصاد كشور مقاوم شود.

امام جمعه رودهن با اشاره به مشكل توزیع مرغ در كشو نیز اظهار داشت: این كالا دفعتا از كیلویی 3800 تومان به 7000 تومان و قیمت محصولات لبنی نیز20 درصد افزایش پیدا كرده است و این نشان دهنده این است كه بخش اقتصادی صنعت و تولید كشور به وظایف خود عمل نكرده است.

وی افزود: علیرغم این مشكلات و دشمنی های دیگران ظرفیت كشورمان بیش از اینها می باشد وبه فضل پروردگار امروز در رتبه 17 در اقتصاد جهان هستیم و از گردش سرمایه و درامد ناخالص ملی خوبی برخورداریم كه انصافا قابل توجه است./س



برچسب ها: ایران ، موسسات ، پول
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.