رییس دانشگاه علوم پزشكی ایلام گفت: ایجاد عادت غذایی مناسب در مصرف مواد خوراكی ‏خطر ابتلا به بیماری های غیر واگیر را كاهش می دهد.‏

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ايلام ؛ دكتر خیراله اسدالهی با بیان این مطلب افزود: بیماری ها به دو ‏دسته بیماری های واگیر و غیر واگیر تقسیم می شوند.‏
وی افزود: بیماری های واگیردار از راه انتقال موجودهای میكروبی شیوع پیدا می كنند كه با ‏مداخله بشر شناسایی شده و بسیاری از آنها با پیشرفت علم كنترل و یا حذف شده است.‏
رییس دانشگاه علوم پزشكی ایلام ادامه داد: موضوعی كه در جامعه ی امروز مطرح است بحث ‏بیماری های غیرواگیر مانند فشار خون، دیابت، پوكی استخوان، گواتر و انواع سرطان ها بوده ‏كه مقام نخست در مرگ و میرها را به خود اختصاص داده و بسیاری از این بیماری ها از طریق ‏رژیم های غذایی صحیح قابل پیشگیری است.‏
اسدالهی به شیوع بیماری‌های مرتبط با تغذیه اشاره كرد و یادآور شد: بیماری‌هایی مانند دیابت، ‏قلب و عروق و سایر بیماری‌ها مرتبط با تغذیه هستند كه تغذیه نامناسب، كمبود فعالیت بدنی هم ‏در شیوع این بیماری‌ها نقش جدی دارد كه با پیشرفت علم و فناوری و با غنی سازی مواد غذایی ‏میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری ها كاهش یافته است.‏
وی گفت: مطالعات و شواهد علمی نشان می دهد كه باید حركت همه جانبه‌ای در زمینه ایجاد ‏تغذیه اصولی و مناسب آغاز شود.‏
اسدالهی اظهار داشت: می ‌توان با هزینه‌های كم از مشكلات تغذیه‌ای نه چندان سخت ‏جلوگیری كرد و با بكارگیری دانش آموختگان رشته تغذیه و انجام پژوهش‌های مختلف برای ‏یافتن مشكلات و علل بیماریهای غیرواگیر مرتبط با تغذیه را كنترل و برای نهادینه شدن فرهنگ ‏سالم تغذیه ای تلاش كرد. ‏/س

برچسب ها: عادت غذایی ، کاهش ، بیماری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.