یک کارشناس فناوریاطلاعات در گفتوگو با خبرنگارباشگاه خبرنگاران مرکز زنجان گفت: فناوري اطلاعات سبز روشي براي حفظ انرژي و استفاده بهينه از تمامي سرويسهاي فناوري اطلاعات مانند ديتاسنترها، سرويسهاي نرمافزاري،ارتباطي و روش تأمين برق مصرفي آنها است.
نکیسا افزود: سالانه سازمانها هزينه بسیاری را براي خريد سرور صرف ميکنند که ميتوان با استفاده از فناوري مجازيسازي يا Virtualization اين ميزان را تا 75 درصد کاهش داد.
وی تصریح کرد:اساس اين فناوري بر مبناي استفاده از يک دستگاه سرور و نصب چند سيستم عامل روي آن است که به صورت موازي با هم کار ميکنند و در اين روش راهکارهاي نرمافزاري زيادي وجود دارد که شرکتهاي Microsoft و VMware از جمله پيشتازان اين فناوري هستند و نرمافزارهاي متنوعي را در اين زمينه ارائه کردهاند.
نکیسا کاهش تغذيه در سرورها بر اساس نياز آنها را نيز يکي ديگر از اين راهکارها دانست و ادامه داد: در هر سرور بايد دقت شود دقيقاً به ميزان کارايي سرور تجهيزات آن پيشبيني شده و به تناسب منبع تغذيه براي آن طراحي شود و همچنین زمانهايي که سرور مورد استفاده قرار نميگيرد، مانند شبها و تعطيلات ميزان برق مصرفي آن را به حداقل ميرساند که انجام اين عمل ميزان توان مصرفي آن را در سال به ميزان 50 درصد کاهش خواهد داد.
این کارشناس فناوری اطلاعات گفت: سيستمهاي خنک کننده در ديتاسنترها نيز يکي از تجهيزات پرمصرف انرژي به شمار ميرود و طراحي درست سيستم خنک کننده علاوه بر تأثيرگذاري بيشتر ميتواند 20 درصد تا 25 درصد مصرف انرژي را کاهش دهد.
نکیسا خاطر نشان کرد: در همین راستا لازم به ذکر است اجراي زيرساخت غيرفعال شبکه در هر سازمان يکي از پرهزينهترين طرحهاي اجرايي در حوزه فناوري اطلاعات است که معمولاً هر چند سال يک بار نياز به بازسازي و نوسازي دارد و براي کاهش هزينهها و همچنين کاهش هزينه نگهداري اين بستر راهکارهايي وجود دارد که ميتوان به استفاده از تجهيزات ماژولار،استفاده از سيستم ترانکينگ و مداوم و استفاده از بسترهاي فيبر نوري با قابليت تعويض کور اشاره کرد./س