لزوم یك جامعه معنوی - مذهبی در توجه به اصول مذهبی و ساختارهای فرهنگی جامعه است كه از تركیب تلاش های تمام نهاد های فرهنگی به صورت یك آیینه تمام قد از جامعه الهی ما خواهد شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران از پایگاه خبری حوزه هنری، امیر حسن آقا میری – نگارگر در ارتباط با ماه رمضان و تاسی هنرمند از این ماه مبارك گفت: نقاشی ایرانی همیشه به عنوان نقاشی ایرانی – اسلامی شناخته می شود زیرا متاثر از دو فرهنگ ایرانی و اسلامی است و ما شاهد تاثیر عینی شعائر مذهبی بر ساختار نگارگری هستیم و این هنر به طور ذاتی مذهبی است.
این كارشناس هنری افزود: در آثار خود به علت سنخیت تركیب و رنگ ایرانی با موضوعات قرآنی بیشتر دست به خلق آثار زده ام كه عناوین قرآنی دارد و ترویج این عناوین الهی است.
آقا میری با اشاره به كم كاری در تولید آثار نگارگری با موضوعات دینی گفت: در این سال ها و قرن های اخیر كمتر به تولید آثار مذهبی و قرآنی پرداخته شده است و بیشتر تلاش در زمینه آثار آثار ادبی به خصوص شاهنامه بوده است.
وی ادامه داد: پرداختن به خلق آثار با مضامین قرآنی كه توسط تصویر ایجاد می شوند ، تاثیر گذاری شگرفی در تولید و انتقال  پیام ماه مبارك رمضان و سایر شعایر دینی خواهد داشت، چرا كه یك تصویر از هزار كلمه گویا تر است.
آقا میری با اشاره به مضمون آثار خود گفت: به علت علاقه زیادی كه به قرآن و موضوعات قرآنی داشتم، دست به تولید آثار زدم كه بتوانیم از این طریق قرآن را تفسیر و منتقل كنیم، بر كسی پوشیده نیست كه هر انسان به شیوه خاصی به خدا نزدیك می شود و گاهی زبان تصویر كمك شایانی در این نزدیكی من و مخاطبان با خدا داشته است.
وی افزود: اگر شرایط محیط و اجتماع به گونه ای معنوی و مذهبی باشد، به طبع تاثیر زیادی بر دریافت اثر در جامعه و خلق یك اثردر وجود هنرمند می گذارد.
این هنرمند نقاش به تاثیر این ماه بر فضای آثار خوداشاره كرد و گفت: فضای معنوی این ماه تاثیر بسزایی در وجود هنرمند دارد و ما این تاثیر را به صورت ناخودآگاه بر هنرش می بینیم. آثار بسیاری از جمله اثر " یتیم نوازی حضرت علی (ع) " توسط استاد فرشچیان در همین فضای معنوی خلق شده است.
آقا میری در ادامه با اشاره به نقش حوزه هنری در ترویج یك فرهنگ قرآنی – مذهبی در جامعه گفت: وجود عناصر معنوی در آثار من به علت تولد و رشد در یك خانواده مذهبی بوده است، و اگر حوزه هنری تلاش كند، می تواند همین تاثیرات را در سایر خانواده های جامعه نیز بگذارد.
وی در ادامه گفت: بعد از انقلاب اسلامی، آثار فاخر و بزرگی در زمینه های مذهبی – هنری در حوزه هنری تولید شد، و این باعث امید در افراد مذهبی و خانواده هایشان شد.
آقا میری درباره نقش حمایتی حوزه هنری گفت: سرمایه گذاری خوبی توسط این نهاد هنری – مذهبی صورت گرفته است، و نقش حمایتی حوزه هنری بی بدیل است.
این هنرمند  افزود: در زمینه آینده جامعه باید یك فرهنگ سازی مناسب صورت گیرد، و اگر به دنبال نتیجه گیری هستیم باید سرمایه گذاری انجام گیرد، چرا كه هنرمند آیینه جامعه است و شفافیت و تعالی این آیینه ، انعكاس یك جامعه معنوی را در پی دارد. او هرچیزی تولید كند باعث اثرگذاری می شود.

وی در ادامه به نقش سایر نهاد های دولتی در امور فرهنگی گفت: رسالت ایجاد یك تغییر فرهنگی تنها وظیفه حوزه هنری نیست و همه باید مشاركت كنند. اگر می خواهیم فرهنگ و مذهب نشان داده شود باید فضا و امكانات مالی و فیزیكی همه جامعه بسیج شود.
آقا میری تاكید كرد: در این سال ها تنها حوزه هنری در حمایت های لازم در رشته نگارگری و تذهیب داشته است و اگر در حمایت های این نهاد نباشد شاید این هنر به دست فراموشی سپرده شود، حوزه هنری با این حمایت خود میراث هنر این سرزمین را پاسداشت كرده است./م

برچسب ها: نقاشی ، هنرمند ، ماه رمضان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار