وحید رضایی تبار پژوهشگر آمار دانشگاه تربیت مدرس در گفتگو با
خبرنگار صنفی آموزشی باشگاه خبرنگاران، گفت: معمولاً برای پیشگویی ساختار دوم
پروتئین از الگوهای مارکوف پنهان پروفایل استفاده می شود و از آنجا که ساختار دوم پروتئین در خانواده های پروتئین حفظ می شود نسبت دادن یک توالی به یک خانواده منجر به تعیین ساختار دوم آن می شود.
وی افزود: در الگوهای مارکوف پنهان پروفایل استفاده می شود و از آنجا که ساختار دوم پروتئین در خانواده های پروتئینی حفظ می شود نسبت دادن یک توالی به یک خانواده منجر به تعیین ساختار دوم آن می شود.
وی افزود: در الگوهای مارکوف پنهان پروفایل، به منظور نسبت دادن دنباله های پروتئینی ، تنها اطلاعات سمت چپ اسیدهای آمینه مورد توجه قرار می گیرند اما به نظر می رسد که در نظر گرفتن اطلاعات موجود در روند تکاملی و اطلاعات همسایگی می تواند دقت پیشگویی دنباله های پروتئینی را افزایش داد.
رضايي تصریح کرد: به منظور در نظر گرفتن اطلاعات موجود در روند تکامل و اطلاعات همسایگی از تحلیل شبکه ای در آمار فضایی استفاده می شود و در این رساله ابتدا برآورد پارامترهای الگو و محتمل ترین مسیر دنباله ها از طریق الگوریتم های بام – ولش و ویتربی تعمیم داده می شود.
رضائی تبار در خصوص نتایج این پژوهش گفت: نتایج روی 20 پروفایل واقعی نشان می دهد که در نظر گرفتن اطلاعات موجود در روند تکاملی ، دقت پیشگویی انتساب دنباله های پروتئینی ، به خانواده های پروتئینی را به منظور پیشگویی ساختار دوم پروتئین به طور قابل ملاحظه ای افزایش می دهد./عط