ابراهیم فتحاللهی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران ارومیه اظهار داشت: برای کارگروههای تخصصی علمی این همایش سراغ کسانی رفتهایم که محقق در زمینه تخصصی خود هستند و برای محقق سوژه آن است که رد پای تمدن را در بین اقوام، زبانها، ادیان و مذاهب پیگیری کند.
فتحاللهی افزود: در این همایش لزوماً متعلق بودن محقق به یک قومیت یا زبان و مذهب خاص به عنوان یک ضرورت مطرح نیست چراکه در کارگروهها فقط کار تخصصی علمی و پژوهشی انجام میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: در کارگروههای تخصصی عمده اقدامات مراجعه به اسناد است که یا در طول تاریخ مورد غفلت قرار گرفتهاند و یا فراموش شدهاند.
وی اعلام کرد: در همایش "ارومیه، نوزدهمین شهر ایرانی" احیا، بازشناسی و بازآفرینی اسناد تاریخی شهر ارومیه در صدر توجه کارگروههای تخصصی قرار دارند.
فتحاللهی گفت: در ارومیه کلیسا در کنار مسجد قرار دارد و در مواردی اماکن تاریخی وجود دارد که در دورههای مختلف مورد استفاده ادیان مختلف بوده است.
وی با اشاره به قدمت تاریخی ارومیه، اظهار داشت: از دین زرتشت در این شهر آثاری به جا مانده است و مجموعه این آثار نشان میدهد در طول تاریخ زندگی مسالمتآمیزی در بین مردمان این سرزمین جریان داشته و در همایش "ارومیه، نوزدهمین شهر ایرانی" سعی میکنیم همین واقعیت را به صورت اسنادی معتبر و تاریخی احیا کرده و در معرض دید علاقمندان قرار دهیم./ب