به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک ، در تغذیه تكمیلی، غذاهای مختلف به تدریج به برنامه غذایی شیرخوار افزوده میشود به نحوی كه به تدریج در حدود یك سالگی از همان غذایی كه بقیه افراد خانواده میخورند استفاده مینماید. تغذیه تكمیلی شیرخوار باید از اصول تغذیهای خاصی پیروی كند كه با توجه به تواناییهای تغذیهای او، این غذا در شروع باید بسیار ساده و نرم بوده و از موادی تهیه شود كه هضم آنها آسان باشد. این غذا باید در حجم كم، دارای انرژی مطلوب و حاوی پروتئین و ریز مغذیهای مورد نیاز كودك باشد
شستشوی دستها
یكی از ضروریترین اصول بهداشتی در تهیه غذا به خصوص غذای كودك، شستشوی دستهای فرد تهیه كننده غذا است. شستشوی دستها گرچه ساده به نظر میرسد، ولی مهمترین راه جلوگیری از آلودگی غذا نیز به شمار میرود. به یاد داشته باشید شستن دستها با آب و صابون كافی است و نیازی به استفاده از محلولهای ضدعفونیكننده نمیباشد، اما بهتر است ناخنهای خود را كوتاه نگه دارید و در هنگام شستن دستها، زیر ناخنها و بین انگشتان را كاملاً تمیز نمایید. آب گرم نیز به كشته شدن برخی میكروبها كمك میكند.
غذای كودك را كاملاً بپزید
پخت مواد غذایی باید به صورت كامل صورت گیرد. غذاهای نیمه پخته اغلب حاوی میكروبهای بیماریزا هستند. بهتر است گوشت را به تكههای بسیار ریز تقسیم كنید، یا از گوشتی كه در منزل چرخ شده است استفاده نمایید تا پختن آن سریعتر و نرم كردن آن نیز راحتتر باشد. خوردن این نوع گوشت برای كودك آسانتر خواهد بود./س