به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران قزوين مدبرافزود :در ماه مبارک رمضان بعلت عدم رعايت رژيم غذايي مناسب بيماري هاي گوارشي و مشکلات معده افزايش مييابد
وی ، استفاده از غذاي هاي پرچرب و شيرين در وعده هاي افطار و سحر را علت اصلي اين بيماري ها دانست و افزود :استفاده از حجمبالاي غذا در اين دو وعدهمشکلات بيماري هاي گوارشي ومعده از جمله مشکلات زخم معده ، التهاب معده ، سوء هاضمه افزايش چشم گيري مي يابد.
در حالی که خیلی از مردم غذا نخوردن را موجب بروز بيماريهاي مختلف دستگاه گوارشی می دانند باید بدانیم که بسیاری از متخصصان كمآبي را یکی از مهم ترین عوامل بیماری گوارشی است که بايد بيشتر مورد توجه قرار گيرد.
دكتر فروتن دانشيار دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با بیان اینکه کم آبی یکی از دلایل تشدید بیماری های گوارشی است مشورت با پزشک برای روزه داری در هنگامابتلا به اسهال شديد يا در بيماريهاي كبدي پيشرفته مانند سيروز و بخصوص براي افرادي كه از داروهاي ادرارآور استفاده ميكنند را ضروری می داند .
به گفته این پزشک متخصص در مواردي روزه داری درست و صحیح می تواند بهبود اين بيماريها را نیز در پی داشته باشد.
وی كوليت التهابي را نيز يكي از مشكلات شايع گوارشي دانست و ادامه داد : اگر بيماري فعال نباشد، روزه گرفتن بلامانع است، ولي در صورتي كه بيمار دچار علائم فعال بيماري مانند خونريزي يا اسهال باشد، توصيه ميشود از روزهداري خودداري كند.
به گفته دكتر فروتن به طور كلي در شرايطي كه پزشك تشخيص ميدهد بيمار دچار زخم فعال اثنيعشر يا معده است، چون روزهداري ميتواند موجب خونريزي شود، بهتر است فرد روزه نگيرد. ولي در ساير موارد مانند زخمهايي كه درمان شده يا سوءهاضمه و گاستريت، روزهداري با نظر پزشك بلامانع است.
این پزشک متخصص با اشاره به اهميت پيروي از رژيم غذايي مناسب طي ماه رمضان ادامه می دهد : براساس علائم گوارشي فرد، غذاهاي محرك مانند فست فودها و سسها و همچنين انواع نوشيدنيهاي گازدار و حبوبات طي ماه رمضان بايد با دقت بيشتري مصرف شود بنابراين توصيه ميشود افرادي كه مشكل خاصي ندارند، روزههايشان را بگيرند، ولي رژيم غذايي را نيز با دقت بيشتري انتخاب و طي اين ماه از پرخوري اجتناب كنند./س