به گزارش گروه
علمي باشگاه خبرنگاران ؛گاتفريد هرشنل مدير بخش ايدز در سازمان بهداشت جهاني که براي شرکت در کنفرانس شش روزه ايدز در پکن به سر مي برد گفت : ما بايد از نزديک ، موارد مقاوم به داروها را در بيماران ايدز بررسي و آنها را کنترل کنيم.
به گفته هرشنل ، در سال دو هزار و يازده بيش از هشت ميليون نفر در کشورهاي کم درامد داروهاي ضد ويروس ايدز را به طور رايگاه دريافت کرده اند که نسبت به دسامبر دو هزار و سه ، بيش از بيست و شش برابر افزايش نشان مي دهد.
بررسي محققان نشان مي دهد همچنين در کشورهاي ثروتمند همچون استراليا ، ژاپن و آمريکا ده تا هفده درصد از بيماراني که تحت درمان ايدز قرار دارند دست کم به يکي از داروها مقامت نشان مي دهند.
به گزارش خبرگزاري شينهوا ، هرشنل افزود مقاومت به داروها در ايدز به سه سطح تقسيم مي شود :بين صفر تا پنج درصد از اين موارد به عنوان موارد سطح پايين ، بين پنج تا پانزده درصد را متوسط و بالاتر از پانزده درصد را به عنوان سطح بالا تقسيم بندي مي کنيم.
به گفته محققان اپيدمي ايدز از سال هزار و نهصد و هشتاد و يک در دنيا به وجود آمد و تاکنون حدود شصت و پنج ميليون نفر در دنيا به اين بيماري و ويروس آن مبتلا شده اند که بيش از بيست و پنج ميليون نفر آنها تاکنون به علت اين بيماري جان خود را از دست داده اند و بر اساس آخرين آمار موجود اکنون سي و شش ميليون و هشتصد هزار نفر بيمار و فرد آلوده به ويروس ايدز در دنيا زندگي مي کنند .
بيست وچهار ميليون و پانصد هزار نفر اين بيماران در جنوب صحراي آفريقا زندگي مي کنند هفت ميليون و ششصد هزار نفر آنها در آسيا هستند و بر اساس آخرين آمار سازمان بهداشت جهاني هندوستان با با داشتن پنج ميليون و هفتصد هزار فرد مبتلا به ويروس ايدز بيشترين جمعيت اين بيماران را در دنيا دارد و پس از آن آفريقاي جنوبي با پنج ميليون و پانصد هزار بيمار است .
آخرين آمار سازمان بهداشت جهاني نشان مي دهد که در سال گذشته چهار ميليون و يکصد هزار نفر به ويروس ايدز مبتلا شده اند و دو ميليون و هشتصد هزار نفر نيز طي سال دوهزار وپنج ميلادي بر اثر اين بيماري جان خود را از دست داده اند فقط پنج درصد بيماران ايدز به دارو دسترسي دارند .
محققان مي گويند شش ميليون و پانصد هزار فرد آلوده به ويروس ايدز در دنيا نيازمند داروهاي گران قيمت اين بيماري هستند ./ع