مدیرشیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، با اشاره به این موضوع که بالاترین نرخ رشد مصرف غذا در کشورهای مختلف جهان ، از آن آبزیان است گفت: توسعه این بخش، و توجه ویژه به ترویج مصرف محصولات آبزی پروری، نقش مهمی را در امنیت غذایی جامعه ایفا خواهد نمود.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز صمد زاده  در اولین همایش ترویج مصرف محصولات آبزی پروری در شهرستان اهر، افزود: املاح، مواد معدنی و وجود سرشار امگا 3، ارزش محصولات آبزی پروری را به نسبت سایر محصولات پروتئینی، در جایگاه بالاتری قرار میدهد.

وی، با اشاره به این موضوع که افزایش تقاضا برای مصرف محصولات آبزی پروری در جهان، سهم آبزیان در تامین مواد پروتئینی جوامع را روز بروز افزایش میدهد گفت: در 10 ساله اخیر، آبزی پروری در دنیا از رشد چشمگیر و فزاینده ای برخوردار بوده است و با توجه به رشد هرساله جمعیت جهان به میزان 80 میلیون نفر و افزایش تقاضا برای غذا، پرورش آبزیان توسط دولت ها یکی از اقدامات مهم در امر تامین غذای مردم جوامع محسوب می شود و با توجه به عزم ملی در توسعه بخش کشاورزی، باید از این فرصت بوجود آمده به نحو احسن در ارتقا کمی و کیفی محصولات آبزی پروری استفاده کرده و علاوه بر تضمین سلامت جامعه در تامین غذای سالم مردم نیز گام های ارزنده ای را برداشت.

صمدزاده، با اشاره به میزان مصرف محصولات آبزی پروری درجهان گفت: متوسط مصرف جهانی این محصولات 18 کیلو گرم بوده و در کشورهای اروپائی 22 کیلوگرم، آسیا 18 کیلوگرم و در کشورهای کمتر توسعه یافته به 3/9 کیلو گرم میرسد و این در حالی است که بعضی از کشورها مانند ژاپن در مصرف این محصولات، با 75 کیلو مصرف سرانه آبزیان، استثناء محسوب می شوند

وی همچنین با اشاره به مصرف سرانه 5/8 کیلوگرمی محصولات آبزی پروری در کشور افزود: این رقم در استان 5/4 کیلو گرم بوده و در شهرستان اهر به 5/2 کیلو گرم میرسد و تفاوت فاحش میزان مصرف این محصولات در کشور با آمارهای جهانی، نشانگر این امر است که بستری مناسب برای امر ترویج و آگاه سازی اقشار مردم از مزایای مصرف این محصولات در کل کشور فراهم و باید به صورت برنامه ریزی شده و مستمر، علاوه بر تلاش برای افزایش تولید، در امر افزایش میزان مصرف نیز اقدامات لازم صورت پذیرد.

مدیر شیلات و آبزیان سازمان با اشاره به این موضوع که در هر متر مکعب آب استخر پرورشی در سال می توان 25 تا 90 کیلو گرم گوشت سفید ماهی تولید کرد گفت: میزان تولیددرآبهای طبیعی ، در هر هکتار،300 کیلوگرم ماهی درسال می باشد که این امر در جذب سرمایه گذاران به سمت تولید در سیستم های کنترل شده پرورشی در کشورهای مختلف نقش اساسی دارد که از 150 میلیون تن گوشت سفید مورد مصرف سالانه در جهان، 75 میلیون تن آن بصورت آبزی پروری حاصل می آید.

وی با اشاره به 16 مزرعه پرورش محصولات آبزی پروری موجود در سطح شهرستان اهر افزود: دراین مزارع پرورشی در سال بالغ بر 300 تن محصول تولید و روانه بازار مصرف می شود و در صورت افزایش تعداد این مزارع با توجه به منابع آبی موجود در سطح این شهرستان، اهر قابلیت افزایش تولید محصولات آبزی پروری تا سقف 2 هزار تن در سال را دارد. مهندس صمد زاده با اشاره به 400 مزرعه پرورش آبزیان در سطح استان گفت: پرورش محصولات آبزی پروری به عنوان یک شغل در جامعه نهادینه شده و با تحرک بیشتر در امر ترویج می تواند بسیاری از قابلیت های شغلی را در جامعه نمایان سازد./س

برچسب ها: نرخ ، غذا ، آبزیان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.