عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در ماه مبارک رمضان بدن به انرژی کمتری نسبت به روزهای دیگر سال نیاز دارد و بهتر است هر فرد 10درصد از انرژی مورد نیاز خود را کاهش دهد خاطر نشان کرد: روزه داران بهتر است روزه خود را با غذاهای سبک همچون نان و پنیر ، شیر و خرما، سوپهای ولرم و سبک ، آب یا چای ولرم همراه با خرما افطار کنند تا بدین طریق از ولع خوردن غذای زیاد و بروز آسیب به دستگاه گوار ش و اضافه وزن پیشگیری شود.
دانشیار گروه بیوشیمی و تغذیه کاربردی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد : بهترین زمان برای سرو شام 30 تا 45 دقیقه پس از افطار و خوردن غذاهای سبک است که در این وعده می توان از غذاهای مشابه وعده ناهار در روزهای عادی اما به مقدار کمتر مصرف کرد .
غیور مبرهن خاطر نشان کرد : روزه داران به منظور تامین نیاز بدن به مایعات به ویژه در فصل تابستان و پيشگيري از يبوست و رفع آن نوشيدن آب فراوان به ميزان 8 تا 12 ليوان در كنار مصرف مواد غذايي پرفيبر را در برنامه غذایی خود در نظر بگیرند.
وی افزود:همچنین
از زمان شام تا وعده سحر خوردن 5 واحد میوه برای تامین ویتامینها و املاح معدنی
مورد نیاز بدن ضروری است .
عضو مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: روزهداران بايد
از مصرف مواد قندي مصنوعي در وعده سحري بكاهند زيرا در صورت مصرف زياد باعث ايجاد احساس
كسالت، سردرد و نبود تمركز ميشود و به جای آن از مواد غذایی حاوی پروتئین و دارای
فیبر همچون حبوبات و برنجهای مخلوط به دلیل آزاد کردن تدریجی انرژی و قند و حفظ
مطلوب مایعات مصرف کنند. /س