به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز زنجان مسئول اطلاعات دارویی دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان گفت : تداخل دارویی به معنی كاهش اثر بعضی از داروها یا افزایش عوارض آنها با مصرف برخی مواد غذایی است.
اسكندری افزود: تداخل دارو و غذا می تواند تحت تأثیر عواملی چون سن، جنس ، تاریخچه بیماری و وضعیت بدنی بیمارباشد.
وی یادآورشد: بعضی داروها برای جذب بهتر دارو و یا كاهش تحریك گوارشی آن بهتر است با غذا مصرف شود ولی بعضی داروها چنانچه با غذا مصرف شوند جذب آنها كاهش می یابد و یا در متابولیسم، ترشح و فراهمی زیستی داروها تغییراتی ایجاد می شود.
اسكندری از جمله این داروها را سیزاپراید، داروهای ضد كلسترول استاتینی، برخی داروهای كاهنده فشار خون، بعضی آنتی بیوتیك ها مثل اریترومایسین، سرترالین ، بوسپیرون، بنزودیازپینها مثل دیازپام، میدازولام، برخی داروهای كاهنده ایمنی كه در پیوند اعضا استفاده می شوند و ... ذكر كرد.
وی ادامه داد: كافئین موجود در چای، قهوه، نوشابه های غیر الكلی و ... با بعضی داروها ایجاد تداخل می كند.
مسئول اطلاعات دارویی دانشگاه علوم پزشكی زنجان خاطرنشان کرد: برخی داروها باعث مهار متابولیسم كافئین وافزایش سطح سرمی آن در خون می شوند كه منجر به افزایش اثرات محرك كافئین می شود مثل سیپروفلوكساسین، سایمتیدین، داروهای ضد بارداری خوراكی ، مهار كننده های MAO مثل ترانیل سیپرومین و بالعكس اثرات خوابآوری داروهایی مثل دیازپام، كلونازپام، زولپیدم و ... با مصرف كافئین كاهش مییابد./س