ژاله نایبی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران ارومیه با بیان اینکه 350 ماما در مناطق مختلف آذربایجان غربی فعالیت میکنند، اظهار داشت: در استان تعداد زیادی ماما وجود دارد ولی تعداد اندکی از آنها با داشتن کارت شناسایی نظام پزشکی مشغول فعالیت هستند که با توجه به جمعیت استان این تعداد کم است.
وی به اجرای طرح پزشک خانواده اشاره کرد و گفت: آن طور که پیشبینی شده است در قالب اجرای طرح مذکور به ازای هر هزار نفر یک پزشک و دو ماما خواهد بود ولی متاسفانه در این طرح وظایف پرستار و ماما از هم تفکیک نشده، در حالی که روشن است که یک پرستار نمیتواند به یک زن باردار کمک کند.
نایبی با بیان اینکه اشکالات موجود در این طرح را مکتوب کرده به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، استاندار و رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی خواهیم فرستاد، ادامه داد: انتظار میرود بعد از رفع شدن این ایرادها نسبت به اجرای آن اهتمام شود چراکه به نفع مردم و فعالان حوزه سلامت خواهد بود.
وی بازبینی مجدد این طرح را خواستار شد و گفت: باید به طور مجدد نسبت به کارشناسی و بررسی زوایای مختلف این طرح اهتمام شود و همچنین از فعالان این حوزه و جامعه هدف نظرسنجی کاملی صورت گیرد زیرا در این صورت اجرای طرح موفقیتآمیز خواهد بود.
نایبی با بیان اینکه طبق برنامه پنج ساله پنجم توسعه باید کاهش مرگ و میر مادران باردار به 15 در 100 هزار برسد، اضافه کرد: ماما برای محقق شدن این چشمانداز نقش کلیدی دارد لیکن باید بیش از پیش در راستای ایجاد انگیزه در آنها اهتمام شود تا همکاری مطلوبی را به معرض نمایش بگذارند.
رئیس انجمن مامایی آذربایجان غربی به اجرای طرح پزشک خانواده در شیراز اشاره کرد و اظهار داشت: طبق این طرح باید هر پزشک بین 500 تا دو هزار و 500 نفر را زیرپوشش داشته باشد که در یکی از استانهای کشور به اجرا درآمده است و هماکنون با ایرادهای مختلف روبهرو شده و آنها را مورد بررسی قرار دادهاند./ب