نیما اسماعیلی کارشناس کارشناس مرکز علوم و ستاره شناسی تهران در گفتگو با
خبرنگار دانش های روز باشگاه خبرنگاران گفت: نام دیگر صورت فلکی قو دجاجه است که دارای ستاره اصلی می باشد و در آسمان شکلی شبیه به صلیب را تشکیل می دهد به همین دلیل به آن سلیب شمالی هم نیز می گویند.
وی ستاره موجود در دم قو را دنب با قدر 3/1 و ستاره ای که در شکم دجاجه قرار گرفته را صدر با قدر2/2درجه عنوان کرد و افزود:خوشه ستاره ای m39 نیز در این صورت فلکی جای گرفته که شامل 20 ستاره با قدر 7 است که با یک دوربین دوچشمی می توان به راحتی آن را رصد کرد.
اسماعیلی تاکید کرد: سحابی به نام NGC ۷۰۰۰ که نزدیک به 50 سال نوری قطردارد در صورت فلکی دجاجه یا قو قرار گرفته است و همچنین در وسط گردن قو اولین کاندید سیاه چاله در کهکشان راه شیری که m1 نام دارد قرار گرفته است.
وی یاد آور شد: تاکنون دانشمندان نتوانسته اند این سیاه چاله را به خوبی رصد کنند و بر اساس شواهد علمی و بلعیدن گازهای ستاره های اطراف خود این ماده تاریک را اولین سیاه چاله موجود در کهکشان راه شیری معرفی کرده اند .
اسماعیلی خاطرنشان کرد:اگر در ساعت 22 شب های تابستان ارتفاع 47 درجه ای قسمت شرق و شمال شرقی آسمان را خوب رصد کنیم می توانیم این صورت فلکی را به راحتی رصد کنیم./عط