به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران گيلان استان گیلان با طبیعت سرسبز ،رویشگاه محصولات کشاورزی و دارویی بسیاری است که در این زمینه می توان به محصول فندق اشاره کرد .
گیلان با تولید 85 درصد فندق کشور مهمترین قطب تولید این محصول است .
فندق منبع سرشاری از پروتئین ، چربی ، کلسیم ،فسفر، آهن ،موادقندی ، سدیم ، پتاسیم ، ویتامین های گروه B ،A ، D است.
100گرم از این ماده 634 کالری انرژی غذایی دارد و با وجود ماده قندی برای بیماران دیابتی ضرری نداردو برای رشد مغز کاهش فشار خون و پیشگیری از ریزش مو مفید است.
4000باغدار گیلانی با برداشت سالانه 16000تن از این محصول 400میلیارد ریال درآمد کسب می کنند،
استان گیلان16هزار و 790 هکتار باغ فندق در شهرستانهای تالش،سیاهکل،رودبار،استارا،املش و رودسر دارد./س