به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ايلام ؛ محمدرضا میرشكاری با بیان این مطلب افوزد : میوه و سبزی ها به سبب داشتن مقادیر بالایی از فیبر، ویتامین ها و املاح و كم كالری بودنشان باید به اندازه كافی در رژیم غذایی روزانه گنجانده شوند.
وی ادامه داد: میوه ها و سبزی ها از همان نخستین مراحل كشت در معرض آلودگی های شیمیایی، میكروبی و انگلی فراوانی قرار دارند و برای آبیاری سبزیجات اغلب از آب های غیر بهداشتی و برای تسریع رشد و بهبود كیفیت آنها از كودهای شیمایی و حیوانی استفاده می شود.
میرشکاری با بیان اینكه باید بین سالم سازی و شستشوی سبزیجات و استفاده از آنها فاصله زمانی كمی وجود داشته باشد، گفت: شستشوی سبزیجات و میوه ها باعث از بین رفتن لایه محافظ طبیعی آنها می شود كه رطوبت داخل میوه را حفظ می كند و بدین ترتیب میوه و سبزی شسته شده سریع تر خراب می شود.
كارشناس ﻤﺴوﻮل بیماری های واگیر مركز بهداشت ایلام به مراحل مختلف شستشوی سبزیجات و میوه ها اشاره كرد و افزود: پاك كردن سبزی از گل و الیاف خراب و گندیده و شستشوی كامل و خیساندن پنج دقیقه ای میوه و سبزی پاك شده در یك سطل محتوای سه تا پنج قطره مایع ظرفشویی به ازای هر یك لیتر آب مصرفی از اقدام هایی است كه به سالم بودن سبزی و میوه خواهد انجامید.
میرشكاری افزود: نگهداری پنج تا 10 دقیقه ای میوه و سبزی در یك ظرف با محتوای پنج لیتر آب و یك گرم پودر پركلرین 70 درصد و همچنین شستشوی نهایی سبزی و میوه ضد عفونی شده با آب سالم به منظور جدا كردن كلر باقی مانده به عنوان آخرین مرحله باعث می شود كه بتوان به اطمینان خاطر میوه ها و سبزیجات را مصرف كرد. /س