به گزارش گروه استان هاي باشگاه خبرنگاران ، علی خیراللهی در جمع خبرنگاران شرکت کننده در روز دوم مسابقات سراسری لیگ سوارکاری استقامت قهرمانی کشور اظهار کرد: داوران و مسئولان معتقد بودند با توجه به امکانات مناسب سایت اسبسواری دهکده زایندهرود بهتر است دوره بعدی این مسابقات که در شهریورماه است نیز در این مکان برگزار شود.
وی ادامه داد: به گفته شرکتکنندگان و کادر اجرایی در مسابقه شرایط در دورههای قبلی مناسب نبوده و هیچ استانی تاکنون چنین امکاناتی را در اختیار سوارکاران و کادر اجرایی نگذاشته است.
رئیس هیئت سوارکاری استان اصفهان با اشاره به اینکه رایزنیهایی با مسئولان فدراسیون داشته تصریح کرد: قرار بر این است این مسابقات به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب، امکان اسکان تورها و زیر ساختهای دیگر در سالهای آتی در همین مکان برگزار شود که این موضوع به توافق بین فدراسیون و هیئت سوارکاری اصفهان بستگی دارد و لازم است بخشی از هزینههای آن را فدراسیون سوارکاری تقبل کند.
وی با بیان اینکه تمام هزینههای این مسابقات بر عهده هیئت سوارکاری استان اصفهان است، تاکید کرد: در این مسابقات حضور تیمهای اورژانس با توجه به دور بودن منطقه از شهر مورد توجه بوده است و حضور بالگرد برای امدادرسانی پیش از این تنها در سه مسابقه کشوری صورت گرفته است.
خیراللهی درباره جوایز این مسابقات گفت: هیئت سوارکاری استان اصفهان با سازمان عمران زایندهرود اسپانسر این مسابقه بوده و جوایز این مسابقه مطابق آییننامه فدراسیون سوارکاری به ترتیب سه و نیم، دو و یک و نیم میلیون برای تیمهای نخست تا سوم است.
وی ادامه داد: در بخش انفرادی نیز جوایز بر اساس بخشنامه اهدا میشود، ضمن اینکه کاپ قهرمانی با حضور رئیس فدراسیون سوارکاری به برگزیده مسابقه اهدا خواهد شد.
رئیس هیئت سوارکاری استان اصفهان با بیان اینکه در مرحله ابتدایی ثبتنام 83 رأس اسب ثبتنام شدند، گفت: اجازه ورود به مسابقه منوط به کنترل سلامت اسب است و به همین دلیل برخی از اسبهای مسابقه در این بخش حذف شدند.
وی ادامه داد: در مسیر مسابقه کلانتر و سرکلانتر اسبها را کنترل میکنند و پس از اینکه شرکت کنندهها مسیر 20 کیلومتر به بالای مسافت تعیین شده برای مسابقه را به سلامت طی کردند بار دیگر باید توسط پزشک تایید میشوند تا بتوانند مسابقه را ادامه دهند.
خیراللهی اضافه کرد: در انتهای مسابقه آزمایش دوپینگ از اسبها انجام میشود و پس از آن نتایج مسابقه اعلام میشود، البته این آزمایشها قبل از مسابقه نیز انجام میشود.
رئیس هیئت سوارکاری استان اصفهان اظهار کرد: چهار واحد اورژانس، 50 امدادگر هلال احمر، نیروی انتظامی، مدیریت عمران سازمان زایندهرود و ارگانهای دیگر حمایت کاملی از لحاظ مسائل امنیتی انجام دادند تا شاهد مسابقهای بدون حادثه و شایسته اصفهان بودیم.
وی با توجه به اعتراض برخی شرکتکنندگان درباره اطلاع نداشتن از برخی قوانین مانند زمان مراجعه برای معاینات اسبها اظهار کرد: تمام آییننامه و مقررات مربوط به این نوع مسابقات از طریق سایت فدراسیون اسبسواری اطلاعرسانی شده بود، ضمن اینکه از روز پنجشنبه کلاسهای توجیهی برای افراد شرکتکننده برگزار شده است.
خیراللهی با اشاره به اینکه این مسابقات برای نخستین بار است که در اصفهان برگزار میشود، افزود: افرادی که تاکنون در مسابقات کشوری این رشته شرکت داشتهاند به طور یقین با قوانین فدراسیون جمهوری اسلامی آشنا هستند اما برخی افراد با بهانهگیری میخواهند نواقص را بزرگ کند.
وی تاکید کرد: تنها مشکلی که در این مسابقه وجود داشت کمبود آب برای سوارکاران بود که از اشتباه خود آنها ناشی شده بود که البته این کمبود بلافاصله برطرف شد.
رئیس هیئت سوارکاری استان اصفهان اضافه کرد: در طول مسیر در هر سه کیلومتر آب معدنی برای سوارکاران و در هر پنج کیلومتر آب برای خنک کردن اسبها در نظر گرفته شده بود اما سوارکاران به اشتباه به خنک کردن اسبها با آب معدنی پرداخته بودند./ج1