به گزارش حوزه
دولت باشگاه خبرنگاران، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، پروژه انتقال دانش فنی و تولید لوکوموتیو ایران سفیر با افتتاح اولین کارخانه تخصصی ساخت لوکوموتیو در ایران با حضور رئیس جمهور به طور رسمی وارد فاز عملیاتی شد.
این پروژه به منظور تامین نیروی کشش مورد نیاز حمل و نقل ریلی مسافری در کشور و در راستای نیل به تحقق سهم 18 درصدی این بخش از کل حمل و نقل مسافر در کشور، افزایش ناوگان لوکوموتیوهای فعال کشور به تعداد 600 دستگاه، ارتقاء سرعت قطارهای مسافری تا 160 کیلومتر در ساعت، امکان تولید برق مورد نیاز واگنهای مسافری توسط لوکوموتیو و حذف واگن مولود برق، کاهش مصرف سوخت با ارتقاء سطح تکنولوژی، انتقال دانش ساخت و تولید لوکوموتیو و بومی سازی آن در داخل کشور اجرا شده است.
قرارداد ساخت لوکوموتیوهای این کارخانه با راه آهن جمهوری اسلامی ایران به میزان 480 میلیون یورو و حجم سرمایه گذاری جهت احداث کارخانه تولید لوکوموتیو حدود یک هزار میلیارد می باشد.
در این پروژه در فاز اول 300 نفر به طور مستقیم، در فاز دوم و تا زمان تکمیل طرح 750 نفر به صورت مستقیم و 3 هزار فرصت شغلی به شکل غیر مستقیم در صنایع پشتیبان کارخانه تولید لوکوموتیو ایجاد خواهد شد.
در حال حاضر تعداد کل لوکوموتیوهای مورد استفاده در بخش مسافری کشور حدود 130 دستگاه می باشد که با اجرای کامل این پروژه تعداد لوکوموتیوهای آماده سرویس دهی به بخش مسافری بالغ بر 250 دستگاه خواهد شد.
لوکوموتیوهای ایران سفیر دارای سیستم ترمز الکتروپنوماتیک، سیستم مولد برق جهت استفاده در واگن های مسافری، استفاده از بوژی های پیشرفته با سرعت 160 کیلومتر در ساعت، استفاده از سیستم کنترل بهینه توان و مصرف سوخت و کاهش آلایندگی، موتور دیزل مطابق با استانداردهای روز اروپا، طراحی ویژه بدنه جهت ایجاد ارتباط و هماهنگی با واگن های مسافری بوده و امکان بهره برداری از ظرفیت های صنایع داخلی به میزان 50 درصد ساخت لوکوموتیو را فراهم می کند و همچنین باعث کاهش میزان مصرف سوخت به میزان تقریبی 10 درصد مصرف سوخت لوکوموتیوهای مسافری قدیمی خواهند شد.
احداث این کارخانه از آبان 87 در فضایی به مساحت 16 هکتار آغاز شد و شروع تولید آزمایشی در این کارخانه از خرداد 90 بوده است.
رئیس جمهور پس از افتتاح این کارخانه از بخشهای مختلف بوژی، بدنه، رنگ، مونتاژ و تست انواع لوکوموتیو و واگن بازدید کرد.
انتهاي پيام/س3