
به گزارش گروه استان هاي باشگاه خبرنگاران ، حجتالاسلام حسین قرغی در گردهمایی فصلی فرماندهان و مسئولان تربیت و آموزش بسیج مساجد و محلات شاهرود اظهار داشت: برای دستیابی به تقوای کامل، روشهای مختلفی بیان شده که یکی از مهمترین آنها تمرین روزه است.
وی گفت: در آستانه ماه مبارک رمضان قرار داریم و باید خودمان را برای میهمانی خدا آماده کنیم و از لحظه لحظه این فرصتی که خداوند در این ماه قرار داده و حتی نفس کشیدن در آن که ارزش و پاداش دارد، به خوبی استفاده کنیم.
مسئول نمایندگی ولیفقیه در سپاه شهرستان شاهرود افزود: برای دستیابی به تقوای کامل، روشهای مختلفی در آموزههای وحیانی بیان شده که یکی از مهمترین آنها، تمرین روزه است و روزه از نظر ساختاری ترک اموری مانند خوردن، آشامیدن، گناه و مانند آن محسوب میشود.
قرغی افزود: در حقیقت خداوند از انسانها میخواهد تا در یک ماه، تمرین پرهیزگاری کنند و بر ترک مجموعهای از اعمال اهتمام ورزند و از این رو، نماز خواندن شرط تحقق روزه نیست و روزه گرفتن با ترک مجموعههای بیان شده تحقق مییابد.
مسئول نمایندگی ولیفقیه در سپاه شهرستان شاهرود، تقوا را علت اصلی روزه بیان کرد و افزود: خداوند در بیان علت و انگیزه وجوب روزه بر انسانها در همه شرایع وحیانی به تقوا اشاره میکند و در آیه 183 سوره بقره میفرماید که "خداوند به عنوان قانون بر شما روزه را نگاشت و حکم کرد، چنان که بر کسانی که پیش از شما بودند این حکم نوشته شده تا شاید شما تقوا پیشه کنید".
وی تصریح کرد: در این آیه به صراحت بیان شده است که هدف از روزه دستیابی روزهداران به تقواست و بهکارگیری واژه "لعل" به این علت است که روزه به معنای تقوا نیست، بلکه تمرین تقوایابی است و بر این اساس است که فعل "تتقون" آورده شده است؛ زیرا اگر روزه مساوی با تقوا بود نیازی نبود که واژه "لعل و فعل تتقون" به کار رود، چه اگر روزه همان تقوا بود و شخص با انجام آن متقی میشد.
غرقی گفت: با توجه به این مطالب میتوان به صراحت بیان داشت که انگیزه وجوب روزه از سوی خداوند تمرین تقوا از سوی روزهداران است تا بتوانند در امور مهم دیگری به ویژه در عمل برای دستیابی به متاعی دنیوی، خیانتی را مرتکب نشوند./ج1