احمد ميرهاشمي در گفتوگو با
خبرنگار باشگاه خبرنگاران خوزستان عنوانكرد: هر ساله مقداري از خرماي توليدي استان صورت تازهخوري در كشور مصرف و بخش زيادي از آن به خارج از كشور صادر ميشود.
وي ادامهداد: خرماي ويژه صادرات توسط كارخانهها خريداري و طبق درخواست مشتريان خارجي در بستههاي 10 كيلويي بستهبندي ميشود.
معاون اتحاديه خشكبار خوزستان افزود: از محصول توليدي سالگذشته تاكنون بيش از 35 هزار تن خرما به خارج از كشور صادر شده است و تا آغاز فصل برداشت صادرات ادامه خواهد داشت.
ميرهاشمي تصريحكرد: سالگذشته قيمت هر كيلوگرم خرما در نخلستانها 450 تومان بود و بعد از بستهبندي بر اساس قيمت دلار و درجهبندي توليد 800 تا 1300 تومان ميباشد و قيمت تمام شده هر كيلو خرما نيز در كشور 1200 تومان است.
وي اظهارداشت: قرار است نرخ خرماي امسال از سوي شوراي عالي اقتصاد تعيين و در سراسر كشور با اين قيمت عرضه شود.
رييس اتحاديه خشكبار خوزستان يادآورشد: براي ماه مبارك رمضان در عرصه خرما هيچگونه مشكلي نداريم و به تمام مراكز عرضه خرما اعلام كرديم كه خرما به اندازه نياز كشور در اختيار آنها قرار ميگيرد.
ميرهاشمي افزود: خوزستان بعد از كرمان مقام دوم توليد خرما و در زمينه صادرات نيز مقام اول را دارد به طوري كه بيش از 40 درصد خرماي صادراتي كشور خرماي خوزستان است.
وي ادامه داد: در كشور بيشتر خرماي مضافتي كرمان مصرف ميشود زيرا حالت رطب و تازه خوري را دارد. به همين دليل ذائقه مردم ايران به طرف آن ميرود و خرماي خوزستان به دليل نيمه خشك بودن و صادرات مقدار زيادي از آن مصرف آن هنوز در كشور جانيفتاده است./س