یك متخصص كودكان و نوزادان درزنجان در گفت وگوبا خبرنگارباشگاه خبرنگاران زنجان به تعریفی از كولیك شیرخواری پرداخت و گفت: كولیك شیرخواری اصطلاحی است كه در بین عوام از آن به نام ' قلنج كودك' یاد می شود.
جعفری سن آغاز كولیك شیرخوارگی را دو تا سه هفتگی نوزاد دانست و افزود: كولیك تا سن پنج ماهگی ادامه می یابد و اغلب فرزندان اول خانواده و نوزادانی با مادران سخت گیر بیشتر از سایرین با این بیماری دست به گریبان هستند.
وی نفخ شكم را از علایم اولیه ابتلا به كولیك شیرخواری اعلام و ابراز كرد: جمع كردن دست و پا به سمت شكم، سرخ شدن نوزاد و گریه های شدید و طولانی از دیگر علایم كولیك می باشد.
این متخصص كودكان و نوزادان بااشاره به روش های تسكین كولیك شیرخوارگی در نوزادان ادامه داد: خوابانیدن نوزاد به روی شكم و حركت گهواره ای دادن به او، روشن كردن جاروبرقی و سشوار، قرا دادن حوله گرم روی شكم نوزاد، حمام كردن و صدای بم پدر، كودك مبتلا به كولیك را آرام می كند.
جعفری با بیان اینكه هنوز دلیل آرام شدن نوزادان پس از شنیدن صدای جاروبرقی و سشوار مشخص نشده است، ابراز كرد: گمان می رود نوزاد این صداها را به صداهای داخل رحم مادر تشبیه كرده و آرام می شود.
وی بااشاره به اینكه كودكان مبتلا به كولیك سریعتر از سایر نوزادان عصبانی می شوند، خاطر نشان کرد: نوزادان مبتلا به كولیك راباید هنگام شروع به گریه آرام كرد چرا كه در غیر این صورت دیرتر به درمان غیرداروی پاسخ می دهند./س