مدير ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري سازمان منطقه آزاد قشم به خبرنگار باشگاه خبرنگاران بندرعباس گفت: به منظور مستندنگاري موسيقي آييني جزيره قشم يک گروه مطالعاتي به سرپرستي «محمدرضا درويشي»، آهنگساز و پژوهشگر موسيقي، به جزيره قشم اعزام شد که مطالعه و طبقهبندي سازهاي بومي قشم، پژوهش در مورد پيشينه و مقايسه سازهاي بومي اين جزيره و سواحل خليج فارس از اهداف اوليه اين پژوهش ميداني بود.
«حميد اميني» افزود: در اين زمينه بسياري از روستاهاي جزيره قشم از جمله «سلخ» ، «لافت»، «کوشه» و «باغ بالا» مورد مطالعه قرار گرفتند و از موسيقي آييني اين منطقه مانند «زار» صدابرداري و مستندنگاري شد.
وي با اشاره به اين که موسيقي جزاير هرمز، هنگام و لارک نيز در اين برنامه مطالعاتي قرار دارند، افزود: اين مطالعه ميداني بيش از 2 هفته به طول انجاميد.
در موسيقي جزيره قشم و ساير جزاير خليج فارس ميتوان در کنار داشتن الگوهاي بومي، ارتباطات فرهنگي درياي پارس با ساير مناطق همجوار بهويژه هند و افريقا را نيز مشاهده کرد. موسيقي قشم به دليل دارا بودن ريشه تاريخي و تنوع، يکي از مواريث معنوي خليج فارس به شمار ميآيد که به عنوان يک ميراث معنوي شاخص ثبت خواهد شد../س
|