زنبوردار نمونه ایلامی گفت: خشکسالی و گرد و غبار در سال‌های اخیر زنبورداری را دچار ‏بحران کرده است.‏

به گزاش  خبرنگار باشگاه خبرنگاران ايلام ؛ شیرمحمد کریمی با بیان این مطلب اظهار کرد: پدیده شوم گرد و ‏غبار و خشکسالی در چند سال اخیر علاوه بر اینکه طبیعت را ضعیف کرده است، زنبورداری را ‏نیز وارد بحرانی کرده که اکثر زنبودارانی که در گذشته به این کار اشتغال دارند اکنون این کار ‏را به طور کامل کنار گذاشته‌اند.‏
وی در خصوص مشکلات زنبورداران در سطح استان افزود: صنفی که تولید کننده یکی از ‏محصولات استراتژیک غذایی هستند در استان ایلام از هیچ‌گونه بیمه‌ای برخوردار نیستند و این ‏موضوع رغبت و میل کاری در این رشته را از خیلی از علاقمندان گرفته است.‏
این زنبودار نمونه استانی با بیان اینکه مسئولان هیچ گونه احساس مسئولیتی در قبال بیمه ‏زنبورداران سطح استان ندارند اضافه کرد: چرا باید 1 هزار و 400 نفر زنبوردار در سطح استان از ‏هیچ گونه حق بیمه‌ای برخوردار نباشند.‏
کریمی ضمن بیان اینکه از سوی مسئولان بیمه تامین اجتماعی استان اعلام شده که اگر کسی ‏حتی 1 روز سابقه بیمه داشته باشد نمی تواند از مورد حمایت بیمه صنف زنبورداری استفاده کند ‏تصریح کرد: در سطح استان تنها 120 نفر از سوی مرکز بیمه زنبورداران وزرات جهاد ‏کشاورزی برای استان سهميه آماده که مابقی زنبورداران از این وضعیت محروم هستند و ما هنوز ‏نمی‌دانیم که بر اساس چه آیتمی این افراد انتخاب شده‌اند.‏
تولید کننده عسل تیرطاف در ایلام که زنبوردار نمونه استانی معرفی شده است ضمن گلایه از ‏وضعیت بیمه کارگران شاغل در این عرصه عنوان می‌کند: در این حیطه ما مار گزیدگی و ‏عقرب گزیدگی‌های فراوانی داشته‌ایم ولی دریغ از کوچکترین حمایتی از سوی مسئولان بیمه ‏استان.‏
وی بیان کرد: پیگیر مراجعات مکرر زنبورداران با مسئولان تامین اجتماعی استان برای بیمه ‏زنبورداری به ما می‌گویند که از طریق بیمه کارگران ساختمانی برای بیمه کردن کارگران خود ‏مراجعه کنید.‏
کریمی نهادینه کردن مصرف عسل در سطح جامعه را لازم و ضروری دانست و گفت: بر اساس ‏مطالعات انجام شده خواص عسل برای درمان 77 بیماری مفید است که عدم اطلاع رسانی از ‏طریق رسانه‌های استان موجب این بی میلی مردم به مصرف عسل شده است.‏
کریمی با اشاره به اینکه 1500 کندوي عسل در 3 نقطه در سطح استان‌های ایلام و همدان دارم ‏بیان کرد: برداشت سالانه عسل به عواملی از جمله درجه رسیدگی زنبوردار، نژاد زنبور و تجربه ‏زنبوردار بستگی دارد که در سال گذشته از هر کندو 30 کیلو و 500 گرم عسل برداشت کرده‌ام ‏که در آن سال میانگین تولید عسل در سطح استان 2 کیلوگرم بوده است.‏
این تولید کننده عسل در ایلام با اشاره به اینکه متاسفانه مطالعات علمی دقیق در مورد ‏زنبورداری در سطح استان از سوی مسئولان ذیربط صورت نمی گیرد گفت: تجربه 33 ساله‌ام ‏نشان می‌دهد که از طریق اصلاح نژاد در افزایش طول خرطوم زنبورها می‌توان 2 تا 3 کیلوگرم ‏تولید عسل را افزایش داد.‏
این معلم حرفه و فن بازنشسته خاطرنشان کرد: از سال 1361 که زنبورداری را در صندوق‌های ‏چای آغاز کردم اکنون به این نتیجه رسیده‌ام که اکثر زنبورداران در سطح استان بصورت تجربی ‏مهارت کار خود را فراگرفته‌اند و این امر نیازمند برگزاری کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی از ‏سوی جهاد کشاورزی برای کسانی که یا تازه وارد این کار شده اند یا می خواهند وارد این کار ‏شوند.‏
کریمی در تشریح اینکه مناطق مختلفی در سطح استان وجود دارد که مستعد زنبورداری است ‏عنوان کرد: مناطقی از جمله مانشت، بانکول، گچان، سورگه از بهترین نقاط پرورش زنبور و ‏تولید عسل هستند.‏
این زنبوردار ایلامی گفت: منطقه سورگه یکی از مهم ترین و بهترین مناطق مستعد تولید عسل ‏در سطح استان است که گیاهان دارویی و نقاط پر گل و گیاه آن زمینه را برای زنبورداری در ‏این روستا به گونه‌‌ای فراهم کرده است که بیش از 95 درصد از جمعیت این روستا زنبوردار ‏هستند.‏
وی بهترین عسل تولیدی استان را مختص روستای سورگه دانست و گفت: اشتغالزایی ‏کارگاه‌های تولید عسل در این منطقه به گونه‌ای است که به عنوان مثال در خانواده ما، خودم، ‏همسرم، پسرم و دختر و عروسم به طور مستقیم با تولید عسل درگیر هستیم.‏
کریمی با اشاره به اینکه 2 نوع عسل در سطح استان تولید می‌شود اضافه کرد: دو نوع عسل زرد ‏طلایی و قهوه‌ای در زنبورستان‌های سطح استان تولید می‌شود که در بحث قیمت فروش عسل ‏در ایلام استاندارد خاصی وجود ندارد.‏
این زنبوردار ایلامی کیفیت و قانون عرضه و تقاضا را معیارهایی برای تعیین قیمت عسل اعلام و ‏عنوان کرد: متاسفانه مسئولان ذیربط در بحث ارائه بسته‌های حمایتی به زنبورداران خیلی توجه ‏نمی‌شود به گونه‌ای که ما برای تغذیه هر کندو 15 کیلوگرم شکر نیاز داریم و این در حالی است ‏که یارانه شکر برای هر کندو فقط 1500 تومان پرداخت می‌شود که آن هم جوابگوی نیاز ‏زنبورداران نیست.‏
وی افزود: در طول شبانه روز هر کندو 250 گرم شهد نیاز دارد که البته وضعیت گل و گیاه ‏منطقه نیز در این فرآیند بی تاثیر نیست که در نظر گرفتن این شرایط، یارانه شکر نمی تواند ‏جوابگو نیاز ما باشد.‏/س

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.