به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز، تراب محمدی با اشاره به معماری مسجد خاتون آباد شهرستان میانه گفت: با توجه به اينكه در گذشته هیچ مسجدی در شمالغرب پنجره ارسی نداشته و تنها خانه ها از آنها استفاده می کردند، پنجره های ارسی این مسجد چهره آن را در میان دیگر مساجد تاریخی استان و شمالغرب منحصر به فرد کرده است.
وی قدمت این مسجد را متعلق به اواخر دوره صفویه و اوایل قاجار عنوان کرد و افزود: مسجد خاتون آباد داراي بخش زنانه و مردانه است كه پنجره های ارسی آن در جبهه شرقی و غربی فاصله میان بخش زنانه و مردانه واقع شده است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی به معماری داخلی مسجد اشاره کرد و ادامه داد: اين مسجد با نمای آجری و سقف و ستون هايی چوبی است كه سرستون های آن کنده کاری شده است.
محمدی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به دوره های مختلف تاریخی که این مسجد مرمت شده است، یادآور شد: مسجد خاتون آباد پیش از این در دوره های قاجار و پهلوی مرمت شده اما مرمت ها به صورت کلی نبوده است.
وی خاطرنشان كرد: مرمت کلی مسجد خاتون آباد به تازگي آغاز شده و پیش بینی می شود تا سه ماه آینده عملیات بازسازی و مرمت آن به پایان برسد.
محمدی مرمت نمای اصلی جبهه شرقی، غربی و جنوبی، مرمت در و پنجره ها، مرمت نمای داخلی و کف سازی را از جمله برنامه های پیش بینی شده برای مرمت مسجد خاتون آباد عنوان کرد.
رئیس شورای ثبت آثار تاریخی و فرهنگی استان از اضافه شدن برخی بخش های الحاقی در دوره های مختلف خبر داد و تشریح کرد: نمای مسجد در برخی قسمت ها از حالت اولیه خارج شده و نمایی ناهماهنگ با معماری داخلی مسجد زده شده بود که طی عملیات بازسازی انجام شده بخش های ناهماهنگ تخریب و با آجرهای سنتی نماکاری شد.
وی ادامه داد: نمای شمالی مسجد استحکام بخشی شده، سقف و نمای شرقی و جنوبی آن نیز مرمت شد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان برآورد اعتبار اولیه برای مرمت و بازسازی مسجد خاتون آباد را 750 میلیون ريال اعلام کرد و خاطر نشان کرد: طبق برنامه مشخص شده مقرر شده است که مرمت این مسجد تا سه ماه آینده به اتمام برسد./س