يک کارشناس ارشد رسانه گفت: بر خلاف موضع رسانه های غربی در قبال بحرین، هجمه رسانه اي عليه سوريه در تاريخ كم نظير است و اين مسئله بدين علت است كه آنان اكنون در بازار داغ سوريه خواسته هاي حيله گرانه خود را دنبال مي كنند.

غلامحسين طاهري كارشناس ارشد رسانه و تحليلگر مسائل خاورميانه در گفتگوي تفصيلي با خبرنگار دفاعي - امنيتي باشگاه خبرنگاران، تحولات سوريه را به کلافي سر در گم تشبيه كرد و گفت: اين تحولات در رسانه هاي ديداري، گفتاري و شنيداري جهان بازتاب متفاوتي داشته است.

وي با اشاره به اينکه سرويس‌هاي اطلاعاتي آمريکا بيش از 16 ماه است كه در حال فشار آوردن به دولت بشار اسد و ايجاد شكاف در حاکميت سوريه هستند؛ افزود: با توجه به اينکه سوريه در مقابل رژيم صهيونيستي و آمريکا به عنوان يکي از خطوط مقدم جبهه پايداري در منطقه است، غرب با تنگ كردن دايره قدرت بشار اسد و فشار بيشتر به سوريه، به دنبال فروپاشي يکي از خاکريزهاي اصلي جبهه پايداري در خاورميانه و تفرقه افكني در منطقه است.

اين تحليلگر مسائل خاورميانه، اجلاس ژنو براي حل مشكلات سوريه را كاملا بي نتيجه خواند و تصريح كرد: در اين نشست، اختلاف بين روسيه و چين با آمريکا مشخص و عميق بود به طوري که مقامات ارشد روسيه در جلسه دوم اجلاس حاضر نشدند.

وي با اشاره به موضع سازمان ملل در تصويب قطعنامه اي که تحريم ها عليه سوريه در‌ آن مطرح شود تصريح کرد: کشورهاي مخالف با نظام حاكم بر سوريه هر يك در راستاي سياست‌هاي خود به دنبال فشار به سوريه هستند.

طاهري ضمن تاكيد بر مخالفت مسکو با صدور هر قطعنامه عليه سوريه مبني بر برکناري بشار اسد، اظهار داشت: اين موضوع حتي در ملاقات هيلاري کلينتون با سرگي لاوروف، وزير امور خارجه روسيه نيز مطرح شد.

وي تصريح كرد: کوفي عنان نماينده ويژه سازمان ملل در امور سوريه نيز تلاش هايي انجام داد تا مفاد پيشنهادي وي مورد قبول اعضاي جلسه قرار گيرد، اما برخي کشورها مانند قطر، عربستان و ترکيه که در حال حاضر سلاح آشوبگران سوري را تأمين و به خشونت در اين كشور دامن مي زنند، در راستاي اجراي اين طرح نيز سنگ اندازي کردند.

طرح کوفي عنان عملاً شکست خورده است

اين تحليلگر مسائل خاورميانه با بيان اينكه قدرت هاي خارجي، عميقاً خود را در مسائل سوريه درگير کرده اند؛ افزود: طرح 6 ماده اي كوفي عنان هم علي‌رغم اينکه مي توانست نوعي اعتماد دوجانبه را ايجاد کند با كارشكني دشمنان سوريه، عملاً با شکست روبه رو شده است.

وي تصميم قدرت هاي استکباري مبني بر ايجاد منطقه حائل در مرز سوريه به عنوان پايگاهي مستقل را براي فشار بيشتر به حكومت اين كشور دانست و ابراز داشت: غرب قصد دارد با اجراي اين طرح، مانند ليبي در جهت فروپاشي نظام سوريه گام بردارد غافل از اينكه در ليبي، مردم نظام حاكم را به زير كشيدند اما ملت سوريه همواره پشتيبان نظام خود هستند.

طاهري رفع تنش‌هاي موجود در سوريه را در گروِ حل و فصل مشكلات در چارچوبي ملي دانست و تاكيد كرد: حتي در صورت به قدرت رسيدن مخالفين نيز مسائلي مانند اشغال ارتفاعات جولان توسط رژيم صهيونيستي از نظر ملت سوريه، قابل اغماض نخواهد بود.

اين كارشناس مسائل خاورميانه با بيان اينكه غرب با محوريت آمريکا و همراهي انگليس و فرانسه، مخالف اصلی اصلاحات در سوريه است؛ تصريح كرد: کشورهاي غربي با دادن پول، سلاح و مواد منفجره باعث انجام اقدامات ضد اخلاقي و ضدبشري در سوريه شده‌اند.

وي ايجاد ناامني در سوريه را محدود به اين كشور ندانست و تأکيد كرد: در صورت فروپاشي حكومت بشار اسد نا امني در منطقه گسترش پيدا مي كند.

هجمه رسانه اي عليه سوريه در تاريخ كم نظير است

اين كارشناس رسانه با اشاره به سكوت غرب درباره اوضاع بحرين ابراز داشت: بر خلاف موضع رسانه های غربی در قبال بحرین، هجمه رسانه اي عليه سوريه در تاريخ كم نظير است و اين مسئله بدين علت است كه آنان اكنون در بازار داغ سوريه خواسته هاي حيله گرانه ي خود را دنبال مي كنند.

وی ترکیه را آتش بيار معرکه در سوریه خواند و تصریح کرد: ترکیه با دراختيار گذاشتن تجهيزات و پايگاه به مخالفان سوری نقش شایانی در ایجاد نا آرامی ها در سوریه دارد.

طاهری تلاش غرب در شکل‌دهی افکار عمومی جهان عليه حکومت سوریه را ناکام ارزيابي کرد و اظهار داشت: مردم دنيا مي دانند پشت تمام جنايات و عمليات هاي تروريستي سوریه، کشورهاي غربي قرار دارند و مستکبرین اکنون به دنبال جنجال آفرینی و تحريم اقتصادی اين کشور هستند.

اين كارشناس رسانه ادامه داد: ما با تبليغات صحیح و انعکاس بیشتر اخبار سوريه می توانیم گامی ارزنده در یاری رسانی به مردم این کشور و روشنگری اذهان عمومی برداریم.

طاهري ضمن یادآوری ادعای وزير امورخارجه انگليس مبنی بر لزوم برکناری بشار اسد با اين ادعا که رئيس جمهور سوريه و نزديکانش نمي توانند روند انتقال سياسي را مديريت کنند، اذعان داشت: هر کسی می تواند چنین ادعایی را نسبت به دیگران داشته باشد اما چنین ادعایی وجاهت قانونی ندارد.

وی اقدام اخير اتحاديه اروپا در تصويب دور شانزدهم تحريم‌ها عليه سوريه را نشان‌دهنده بکارگیری تمام توان مخالفین بشار اسد در آسیب رسانی به منافع ملت سوریه ارزیابی کرد و خاطرنشان شد: ممکن است اين سياست ها نسبت به برخي کشورها جوابگو باشد اما انسجام و همدلی مردم سوریه با نظام خود باعث خنثی شدن این توطئه‌ها خواهد شد.

طاهری سیاست رژيم صهيونيستي را سیاستی حیله گرانه دانست و افزود: این رژیم همواره درباره سوریه دو پهلو صحبت می کند، چون خوب مي داند اگر کبريتي توسط غربي‌ها در منطقه عليه سوريه روشن شود، آتش آن دامن‌گير صهیونیست‌ها هم خواهد شد.

این تحلیلگر مسائل خاورمیانه نکته قابل توجه در نشست ژنو را عدم حضور نمایندگان دولت سوریه خواند و گفت: اگر قرار بود موضوع سوریه در چارچوب طرح سازمان ملل و کوفي عنان پيگيري شود مي بايست طرف سوری هم در اين نشست ها حضور داشته باشد و به بیان مواضع خود بپردازد.

حضور مؤثر ايران در حل مسائل منطقه

وی ادامه داد: مخالفت آمريکا با حضور سوريه و جمهوري اسلامي ایران که تعيين کننده ترين کشور در مسائل منطقه بشمار می رود اشتباه بزرگ آمریکا بود چرا که تجربه ثابت کرده بدون حضور ايران، هيچ موضوع منطقه اي در خاورميانه بطور کامل حل و فصل نمي شود.

طاهری با بیان اینکه آمريکا و کشورهاي ناتو بدنبال وارد کردن ترکيه در اين ميدان هستند تصریح کرد: این برنامه ریزی ها در حالی انجام می شود که مردم ترکيه مخالف جنگ با سوريه هستند و ترجیح می دهند مسئولان این کشور به حل مشکلات داخلي خود بپردازند.

وی تاکید کرد: غرب بايد حوادث تروريستي در سوريه را محکوم کند اما حمایت از تروریست ها و آشوبگران در سوریه و دعوت نشدن دولت این کشور در نشست ژنو نشانگر اين است که مستکبرین به حل بحران سوريه از روش‌هاي غیرقانونی کمر بسته اند که این امري بسیار خطرناک است و وحدت ملي این کشور را به خطر مي اندازد.

این تحلیلگر مسائل خاورمیانه با اشاره به مخالفت مداوم روسيه و چين با انتقال قدرت در سوريه به سبک دلخواه کشورهاي غربي اظهار داشت: نکته قابل توجه اين است که کشورهايي مدعی برپایی دموکراسي و انتخابات در سوريه هستند که خودشان طي 20 سال اخير حتی يک مورد انتخابات در کشورشان اتفاق نيفتاده و اگر بحران سوريه به فاجعه اي در منطقه بیانجامد تنها در نتيجه ماجراجويي غربي‌ها است.

وی یادآور شد: چون سوريه يکي از کشورهاي محور مقاومت در منطقه است حاميان بسیاری در ميان کشورهاي بين المللي دارد و قطعاً تنها نخواهد بود.

این کارشناس رسانه با بیان اینکه با رصد تمام رسانه های غربی و حامیان آنها متوجه سناريوی از پیش نوشته ای خواهید شد که هر يک مأموريت ارائه بخشی از آن را برعهده دارند تصریح کرد: فيلم هاي ساختگي و حرف هاي تکراري برای سیاه‌نمایی دولت سوریه در تمام این رسانه ها مشهود است.

معرفي تروريست‌هاي سوري راهکار مناسب براي مقابله با هجمه رسانه ای غرب

وی وظیفه رسانه هاي داخلی را مبنی بر شفاف سازي و بيان بیشتر واقعيت ها و انعکاس نظرات مخالفان شناسنامه دار سوري دانست و افزود: باید غربي‌ها با صراحت بگويند که اصرار براي انتقال دولت با وجود قانون اساسي در کشور و برپایی انتخابات قانونی به چه علت است و یا منابع مالی گروه‌هاي مسلح سوريه از کجا تامین می شود.

طاهری ادامه داد: با روشن شدن این مسائل در اذهان عمومی، جهانیان بیشتر متوجه قدرت طلبی برخی عناصر آشوبگر سوری و وجاهت حکومت این کشور خواهند شد.

عملکرد ضعيف رسانه هاي داخلي در پوشش تحولات سوريه

این کارشناس رسانه عملکرد کنونی رسانه های داخلی، بویژه رسانه ملی در پوشش تحولات سوريه را عملکردی نسبتاً ضعيف دانست و تاکید کرد: در موضوع سوريه ما نبايد به دنبال اين باشيم که ببينيم سي بي اس، سي ان ان و بي بي سي چه می گویند و حتی با استفاده از همان تصاویر، صرفا نظرات آنان را محکوم کنیم بلکه بايد ديدگاه خود را در مسئله سوريه داشته باشيم و از اين ديدگاه، واقعيات را به جهان مخابره کنيم و متوجه باشیم غرب به دنبال کم رنگ کردن برخي واقعيات در سوريه است.

وی برخی مطالبات مخالفین حکومت سوريه(به غير از گروه‌هاي مسلح) را مطالباتی منطقی ارزیابی کرد و اظهار داشت: موضع ایران در قبال مردم سوريه موضعی صریح و اصولي است و آن اجرای کامل طرح کوفي عنان و انجام تلاش کافی از سوی بشاراسد برای ايجاد اصلاحات و رفع مشکلات مردم این کشور است.

طاهری حساسیت بیش از حد برخی مسئولین در خصوص انعکاس اخبار سوریه را عدم استفاده صحیح از ابزار رسانه ای تعبیر کرد و یاد آور شد: معرفي مخالفین شناسنامه دار سوري می تواند راهکاری مناسب در مقابله با هجمه رسانه ای غرب علیه سوریه باشد؛ البته باید در انتخاب این مخالفین دقت لازم را بعمل آورد تا افراد انتخاب شده بواقع سوری باشند نه آمريكايي و یا صهيونيست؛ چرا که امروز در سوریه برخي افراد بدون هويت در هيات هايي به نام شوراي ملي حضور دارند.

وي ضمن ابراز تاسف از دروغ پردازی های بزرگ رسانه های غربی درباره سوریه گفت: برخی از این رسانه ها ادعاهایی مثل فرار 10 هزار نفري سربازان از ارتش سوريه، یا جدایی 300 نفر از ژنرال‌های ارشد از نظام سوریه را داشته اند که با کمترین شناخت از اوضاع سوریه می توان کذب بودن این ادعاها را فهمید.

خبرنگاران ایرانی بايد در خاورميانه و به ویژه سوريه فعالتر باشند

این کارشناس رسانه افزود: خبرنگاران ایرانی بايد در خاورميانه و به ویژه سوريه فعالتر باشند و با شكار اخبار، مصاحبه با مخالفان و انعكاس مواضع كشورهايي مثل روسيه و چين می توانیم نقش عمده ای در یاری رسانی به سوریه در جنگ نابرابر رسانه ای داشته باشیم.

طاهری مشکل اصلی رسانه هاي داخلی را عدم آموزش كافي به خبرنگاران در اين زمينه خواند و اظهار داشت: نداشتن تخصص و حرفه اي گري خبرنگاران ایرانی در انعکاس تحولات سوريه باعث شده نتوانیم آنطور که شایسته است دروغ پردازی و درشت انگاري غرب علیه سوريه را به جهانیان اثبات کنیم.

وی با بيان اينکه داشتن راهبردی مستقل در قبال سوریه مي‌تواند عامل اصلی پيروزي رسانه ای ایران در دفاع از سوریه باشد؛ افزود: اتفاقات تاسف باری در رسانه های غربي در قبال سوریه در حال وقوع است که پيگيري سناريوي از قبل نوشته شده توسط مستکبرین جهانی را نمایان می کند.

این کارشناس رسانه ادامه داد: مطبوعات و رسانه های غرب در کنار دولتمردان خود، گام به گام مسئله تحریم ها علیه سوریه، قبولاندن آتش بس یکطرفه دولت این کشور در برابر تروریست‌ها و آشوبگران، اعزام نیروهای نظامی بين المللي، تمركز و ایجاد پایگاه مخالفین در مرز تركيه را مطرح می‌کنند.

وی تصريح کرد: رسانه های داخلی براي مقابله با هجمه رسانه‌اي غرب عليه سوريه، با افشاگری و بيان علل اصلی منازعات می توانند این توطئه‌ها را خنثی کنند.

طاهري گفت: جمهوری اسلامی ایران هیچگاه تبليغ يك طرفه به نفع بشار اسد را راهبرد خود قرار نداده اما ضعف رسانه ای باعث شده غرب، ایران را به یکجانبه گرایی متهم کند.

این کارشناس رسانه تأکيد کرد: با انعکاس واقعيات پشت پرده و تصوير سازي آمريكا و رژيم صهيونيستي علیه سوريه و استفاده از شيوه هاي جديدتر تبليغاتی و بکارگیری تمامی ابزارهای رسانه ای می توانیم اجازه چنین سواستفاده ها و تهمت هایی را از دشمنانمان بگیریم.

وی با اشاره به اینکه انسان امروز در عصر رسانه به سر می برد اظهار داشت: دسترسي به رسانه اکنون برای همه به راحتی مقدور است و انسانهای حقیقت جویی که به دنبال یافتن حقایقی فراتر از سناريوي نوشته شده آمريكا و رژيم صهيونيستي هستند به چنین منابعی احتیاج دارند.

رسانه ملی می تواند منبع ارزشمندی برای رجوع آزاد اندیشان باشد

طاهری تشکیل جبهه ای واحد، متشکل از رسانه های ايرانی، لبنانی، سوري،‌ فلسطينی و کشورهایی مثل مصر که بیداری اسلامی در آنها رخ داده را كمك بزرگی در ايفای نقش اصلی محور مقاومت در قضيه سوریه دانست و افزود: به دلیل سياست استكبار شناسي و استكبارستيزي جمهوری اسلامی ایران، رسانه ملی با اندکی به روز شدن می تواند منبع ارزشمندی برای رجوع آزاد اندیشان و شناساندن مسیر صحیح به آنان باشد.

این کارشناس رسانه با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر " تفاوت قيام مردم در كشورهایی که بیداری اسلامی در آنها رخ داده با تحولات سوریه" تصریح کرد: مخاطبین باید با دیدن شبکه های ایرانی از واقعیاتی که غرب با جنجال آفرینی همواره سعی در پوشاندنشان دارد مطلع شده و تفاوت در ريشه این تحولات را تشخیص دهند.

وی با اشاره به آشفتگی غرب در قبال مسئله سوریه، اذعان داشت: اکنون که آشفتگي و درماندگي در ميان غربي ها مشهود است، رسانه های داخلی بايد با بهره گیری از اين مسئله و اخذ تدابیر صحیح، زمینه پیروزی رسانه ای را برای خود فراهم آورند.

این تحلیلگر مسائل خاورمیانه خاطرنشان کرد: دعوا بر سر روی کار ماندن بشار اسد، مقدمه ای بر ضدیت آشکار غرب با همه مجموعه مقاومت در منطقه است و در واقع غرب با چنین اقداماتی قصد دارد مقدمات طرح خاورميانه جدید آمريكا را عملی کند.

وی يكي از علل فشار غرب بر سوریه را بروز نشانه هایی از بيداري اسلامي در آمريكا و برخی کشورهای غربی ارزیابی و تاکید کرد: این بیداری ها در بدنه کشورهای غربی باعث دشمنی بیشتر آنان و فشار گسترده تر بر محور اصلی مقاومت و پايداري شده است.

طاهری یادآور شد: غرب با تجربه عراق و افغانستان می داند با لشكركِشي مستقیم در سوریه به جایی نخواهد رسید، پس با تامین مالی و تسلیحاتی و اجير كردن نيروهاي خارجي در قالب تشكيلات امنيتي و شورشيان سوری برای آسیب زدن به نظام سوریه طرح ریزی کرده است.

وی وجود برخي نقاط ضعف در حكومت سوريه را غیر قابل انکار دانست و تصریح کرد: غرب به دنبال اجرای طرح كوفي عنان و یا حل و فصل مشکلات مردم سوریه نیست و آنها فقط خواستار پاره كردن نوار مقاومت در منطقه هستند.

غرب حتي به برکناري بشار اسد نيز قانع نيست

این تحلیلگر مسائل خاورمیانه خاطرنشان شد: حتی اگر بشار اسد از قدرت کناره گیری کند، غرب قانع نمی شود و با به کارگیری نیروهای حافظ منافع خود به دنبال اقداماتی عميق تر در کمرنگ کردن بيداري اسلامي در منطقه خواهد بود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: تحولات بين المللي و بيداري اسلامي، بشدت منافع رژيم صهيونيستي و حاميانشان را به خطر انداخته، بنابراین طبيعي است كه آنها دنبال ایجاد فتنه و طراحي اختلاف در منطقه باشند.

/ش3

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار