چگونه شیر دیرتر دچار فساد می شود ؟

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک همه جورش مفيد است و براي سلامتي لازم. چه در بطري شيشه ‌اي باشد چه در پاکت‌ هاي خوش رنگ و عکس ‌دار. شير را مي ‌گوييم. همان مايع سفيد رنگي که کلي ويتامين، پروتئين و کلسيم دارد و مصرف روزانه 3 ليوان از آن براي سلامت ضروري است.

شايد يادتان نباشد که زماني شير تازه گاو را مي‌ جوشانديم و مصرف مي‌ کرديم. اما حتما به خاطر داريد زماني را که شير در بطري‌ هاي شيشه‌ اي توزيع مي‌ شد. امروزه شيرها را داخل انواع و اقسام پاکت يا بطري ‌هاي پلاستيکي بسته ‌بندي مي ‌کنند.

اصولا غذاها تحت تاثير سه عامل فيزيکي، شيميايي و زيستي ممکن است فاسد شوند. رشد باکتري‌ ها در غذا مهم‌ ترين عاملي است که معمولا در طول زمان مي ‌تواند باعث تغيير بو، مزه و تغييرات زيان آور شيميايي در آن و ايجاد بيماري شود.

شير تازه ي گاو ممکن است داراي عوامل بيماري ‌زايي چون بروسلا(علت تب مالت) و باسيل سل باشد. علاوه بر اين شير تازه و سالم گاو اگر مدت کوتاهي در دماي محيط بماند فاسد مي ‌شود. به همين دليل براي اين که بتوان شير را به نقاط مختلف رساند لازم است به طريقي جلوي اين فساد گرفته شود. تغييرات بسته ‌بندي شير هم براي همين منظور ايجاد شده است.

نور بهتر است يا تاريکي؟

اگر شيري که خريده ‌ايد مزه ي مقواي خيس مي ‌دهد، اين چراغ هاي پر نور در مغازه شيرفروشي مقصرند! شيرهايي که در ظرف‌ هاي نيمه شفاف در معرض نور لامپ‌ هاي مهتابي قرار مي ‌گيرند، معمولا در عرض 2 تا 4 ساعت طعم اکسيد شدن آن ها را مي ‌توان فهميد و در عرض 12 ساعت به طور واضحي تغيير مزه مي ‌دهند.

لامپ‌ هاي مهتابي مي ‌توانند در بسته‌ هاي شير و لبنيات، نوعي طعم بد ايجاد کرده و آن را اکسيد کنند و هرچه ظرف شير به نور نزديک تر بوده و مدت طولاني‌ تري در معرض آن باشد، احتمال فاسد شدن و تغيير مزه ي آن بيشتر است. اگر چه اکسيد شدن بر ارزش تغذيه ‌اي شير تاثير چنداني نداشته و به باکتري ‌ها هم ربطي ندارد اما اين نور مي ‌تواند ريبوفلاوينيا همان ويتامينB2 و اسيد اسکوربيک يا همان ويتامينC را غير فعال کند.

بد نيست بدانيد شيري که در ظرف‌ هاي شيشه‌ اي و شفاف قرار دارد زودتر از شيرهايي که در ظرف ‌هاي نيمه شفاف و مات پلاستيکي بسته ‌بندي مي‌ شود، فاسد شده و مزه ‌اش هم زودتر عوض مي ‌شود. اين در حالي است که متخصصان معتقدند استفاده از پوشش ‌هاي کاغذي مات در بسته‌ بندي شير مي ‌تواند جلوي همه اين مشکلات را بگيرد./س

برچسب ها: شیر ، ظرف ، سلامت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.