به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک برای حفظ سلامت و به خطر نینداختن بهداشت آب بهتر است از نگهداری آن در ظروف پلاستیکی پرهیز کنید زیرا ظروف پلاستیکی دارای ترکیبهای پلیمری هستند که از سنتز مواد اولیهای به نام منومر تهیه شدهاند. پلیمرها در اثر خم شدگی یا ساییدگی ظروف پلاستیکی، جمع شده (چروکیده) و منجر به آزاد شدن منومرها میشوند.
فریز کردن آب داخل ظروف پلاستیکی نیز توصیه نمیشود. به دلیل اینکه آب بر بدنه این ظروف فشار وارد میکند و باعث آزادسازی سریعتر منومرها میشود. منومرها، موادی سمی و خطرناکند که برای سلامت افراد زیانبار هستند.
بر اساس مطالعههای صورت گرفته، مصرف آب در ظروف یا بطریهای پلاستیکی، باعث ابتلا به بیماریهای گوارشی، بدخلقی و کمحوصلگی در طولانی مدت خواهد شد.
1- برای نگهداری آب در یخچال از ظروف استیل یا شیشهای که رنگ شفافی دارند، استفاده کنید.
2- بهتر است هر چند وقت یکبار، بطریهای آب را تعویض کنید. همچنین استفاده طولانی مدت از این بطریها برای نگهداری مواد اسیدی مانند آبلیمو، آبغوره و سرکه مناسب نیست
3- اگر یخچالتان مجهز به آبسردکن مخزندار است حتماً هر یکی، دو روز آب آن را تعویض کنید زیرا جنس این مخزنها از پلاستیک است و ماندن آب بیش از 3 روز درون این مخزنها، احتمال انباشته شدن مواد پلاستیکی را درون آب افزایش میدهد.
4- در صورتی که از آب لولهکشی شده استفاده نمیکنید یا در مسافرت هستید و از تصفیه بودن آب اطمینان ندارید بهتر است قبل از مصرف، آن را بجوشانید. اگر آب تصفیهشده و لولهکشی شده در دسترس باشد که نیازی به جوشاندن آن نیست.
5- گاهی آب درون یخچال، طعم مواد داخل آن را میگیرد. در این صورت بهتر است آب را دور بریزید. اگرچه الزاماً طعم گرفتن آب به معنی غیربهداشتی بودن یا وجود آلودگی، باکتری یا میکروب نیست اما با توجه به سازگار نبودن با ذائقه، بهتر است از مصرف آن اجتناب کنید.
6- اگر یخچالتان مجهز به آبسردکن مخزندار است حتماً هر یکی، دو روز آب آن را تعویض کنید زیرا جنس این مخزنها از پلاستیک است و ماندن آب بیش از 3 روز درون این مخزنها، احتمال انباشته شدن مواد پلاستیکی را درون آب افزایش میدهد.
7- بر اساس مطالعههای صورت گرفته، مصرف آب در ظروف یا بطریهای پلاستیکی، باعث ابتلا به بیماریهای گوارشی، بدخلقی و کمحوصلگی در طولانی مدت خواهد شد
8- هرگز در ظروف یا شیشههای شیر پلاستیکی به کودکتان آب ندهید زیرا سیستم ایمنی او نسبت به افراد بزرگسال ضعیفتر است. ضخیم بودن دیواره این شیشهها به دلیل وجود ترکیبهایی مانند بیس فسفات است. در ضمن این ترکیب در ساخت درپوش قوطیهای غذا و کنسروهم کاربرد دارد و دارای خاصیت سرطانزایی است و مصرف طولانی مدت آن در دوز بالا باعث آسیب جدی به ارگانها خواهد شد.
9- فراموش نکنید که نوشیدن آب سرد یا گرم در ظروف پلاستیکی یکبار مصرف نیز خطرساز است و تجمع قطرههای آب که مانند یک لایه چربی در دیواره این لیوانها جمع میشود، چیزی جز منومرهای یادشده نیست./س