يک کارشناس رسانه هاي بين المللی گفت: جمهوری اسلامی ايران اسلامي کشوري متمدن، با فرهنگ و داراي راه حل مناسب براي تنش زدايي در عرصه هاي مختلف جهاني بر پايه عدالت واستقلال ملت ها است.

محمدرضا ماني فر در گفتگو با خبرنگار سياست خارجي باشگاه خبرنگاران، با اشاره به اينکه تا چه حد ظرفيت هاي ديپلماسي رسانه اي مي تواند بر خنثي سازي توطئه هاي دشمنان خصوصا در موضوع پرونده انرژي هسته اي تاثير گذار باشد، گفت: دنياي امروز صحنه نبرد براي نفوذ و تاثير بر افکار عمومي و مديريت آن در راستاي اهداف دولت هايي است که بيش از ديگران بر ابزار رسانه تسلط دارند و از ظرفيت هاي آن به درستي استفاده مي  کنند.

وي ادامه داد: غرب و در راس آن ايالت متحده آمريکا همواره در تلاش است تا پيش از هر اقدام نظامي تا آنجا که ممکن است از ابزار رسانه براي به زانو در آوردن حريف استفاده کند و دولت هاي مستقلي که با نفوذ و رهبري ايالات متحده آمريکا در نظم نوين جهاني مورد ادعاي آنها مخالفت مي کنند را به زانو در آورد.

ماني فر تاکيد کرد: جمهوري اسلامي ايران و مسائل مرتبط با آن چه مسئله حقوق بشر و چه پرونده هسته اي نيز از اين قاعده مستثني نيستند، چرا که آمريکا و غرب در تلاش هستند در چارچوب نظام و رد ادعاي خود ايران را در مسير راهبردي مد نظر هدايت کرده و در اين راه مي کوشند تا از ظرفيت ديپلماسي رسانه اي براي حرکت ايران در اين مسير استفاده کنند.

اين کارشناس رسانه هاي بين المللی افزود: شکل گيري جبهه رسانه اي در منطقه و جهان با استفاده از هم گرايي رسانه هاي مختلف شامل مطبوعات، سينما، راديوها، تلوزيون هاي ماهواره اي و اخيرا پايگاه مختلف اطلاع رساني و شکبه هاي اجتماعي نشان دهنده اين تلاش روز افزون غرب براي تحقق اين مهم است.

ماني فر با اشاره به نقش بي چون و چراي جمهوري اسلامي ايران در حل معادلات منطقه ای اظهار داشت: غرب سعي دارد به سيطره خود در منطقه ادامه دهد و در اين راه چاره اي جز اين ندارد ايران هراسي در منطقه ايجاد کرده تا کشورهاي منطقه از ايران اسلامي واهمه داشته باشند تا پل پيوند ايران با کشورهايي که با آنها مجاورت معنوي، فرهنگي و فيزيکي دارد قطع شده و افکار عمومي در برابر ايران قرار گيرد.

وي در ادامه افزود: از سويي ديگر غرب در تلاش است تا جوانان و زنان ايران اسلامي به عنوان قشر تاثير گذار در حرکت آتي نظام جمهوري اسلامي ايران را از خود تاثير پذير سازد و در اين راه با راه اندازي راديوها و تلويزيون ها با رويکرد تفريحي- سرگرمي و در پس پرده سياسي- فرهنگي به گونه اي هدايت سازد تا در برابر هنجارهاي مسلط جامعه که ريشه در آرمان هاي و شعارهاي انقلاب اسلامي دارند قرار گيرند.

ماني فر با اشاره به عملکرد رسانه هاي داخلي تصريح کرد: اگر بتوان  مديريت و هدايت افکار عمومي را در دست گرفت به طور طبيعي مي توان به آنچه مدنظر است جامعه عمل پوشاند، غرب اين نکته را به درستي مي داند اما رسانه هاي داخلي نيز بايد در مقابل با همکاري دستگاه سياست خارجي اين مهم را به درستي درک کنند.

این کارشناس افزود: شکل گيري انجمن ها و کانون هاي هوادار در کشورهاي غربي و به ويژه ايالات متحده آمريکا با استفاده از ظرفيت بالاي شعارهاي انقلاب به ويژه عدالت و استقلال طلبي در عرصه هاي منطقه اي و جهاني و معرفي آن به عنوان به روزترين شعار براي تکامل انسان و جوامع مختلف به ويژه جامعه اسلامي از جمله وظايفي است که بر عهده رسانه هاي مختلف ما به ويژه صدا و سيما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با همکاري سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و وزارت امور خارجه است.

وي ادامه داد: بايد اتاق فکر مشخصي در عرصه سياست گذاري در برنامه ريزي ايجاد شود و وحدت رويه بر رفتار فعالان اين عرصه جاري شود.

اين کارشناس رسانه هاي بين الملل تاکيد کرد:‌بايد بدانيم که دنياي امروز ديگر دنياي ديروز نيست و انتظارها و خواسته هايي متفاوت با ديروز دارد پس بايد با نوسازي شعارها و حفظ اصول و ارائه موثر آن کاري کرد تا افکار عمومي ايران دوستي را جايگزين ايران هراسي کنند و البته در داخل هم به گونه اي سياست گذاري و برنامه ريزي شود که هر ايراني سفيري مناسب براي فرهنگ و تمدن ايران در عرصه هاي منطقه اي و جهاني باشد.

ماني فر در ادامه افزود: ديپلماسي رسانه اي استفاده مناسب از ظرفيت رسانه ها در تعامل ميان دولت- ملت ها در داخل و خارج از کشور است و تنها رسانه هاي جمعي مدرن را در بر نمي گيرد چرا که رسانه هاي سنتي با ارتباط چهره به چهره که در عرصه هايي چون گردشگري، مذهبي و حتي تفريحي تجلي مي يابند نيز از جمله ابزارهاي مناسب در اين راه هستند.

اين کارشناس رسانه هاي بين المللی در پايان خاطر نشان کرد: بايد با استفاده از ظرفيت هاي رسانه اي چه سنتي و چه مدرن کاري کرد که ايران اسلامي کشوري متمدن، با فرهنگ و داراي راه حل مناسب براي  تنش زدايي در عرصه هاي مختلف جهاني بر پايه عدالت واستقلال ملت ها معرفي شود لذا اينگونه است که تهديدها چه در مسئله حقوق بشر و چه در مسئله هسته اي به فرصت تبديل و افکار عمومي منطقه و جهان به سلاح برنده در پيشبرد اهداف تبديل مي شوند./پ2

 

برچسب ها: ایران ، جهان ، عدالت جهانی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار