به گزارش
خبرنگار باشگاه خبرنگاران ايلام ؛ استان ایلام یکی از مناطق در حال توسعه کشور بوده که 1.2 درصد مساحت و حدود یک درصد جمعیت کشور را در خود جای داده که به سبب شرایط خاص پیش آمده برای آن از قبیل هشت سال جنگ تحمیلی متناسب با سایر استانها از مواهب توسعه برخوردار نشده است.
عوامل طبیعی، جغرافیایی و زیرساختی از مهمترین عواملی هستند که موجب عدم رغبت سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در استان است که علاوه بر کمی جمعیت، دارای مساحت کوچک، سخت گذر بودن و انزوای جغرافیایی نیز هست.
سیاستهای اتخاذ شده پولی و اعتباری در کشور و عدم هماهنگی میان نظرات دولت و بخش خصوصی باعث کاهش شدید سرمایه گذاری شده است.
این رویه بر استانهای غیربرخوردار هم اثر گذاشته است به گونهای که خبری از علاقمندی به سرمایه گذاری کلان در استان ایلام مشاهده نمیشود.
به رغم همه مشکلات استان ایلام دارای ظرفیتهای مهمی در بخش نفت و گاز، کشاورزی، گردشگری و...است که مستعد سرمایه گذاری هستند.
یکی از مواردی که برای کمک به سرمایه گذاری در استان ایلام توسط دولت مصوب شده، ایجاد تالار بورس در استان است که هنوز بعد از چند سال اجرایی نشده است.
مدیرکل امور اقتصادی معاون برنامه ریزی استاندار ایلام گفت: ایجاد و راه اندازی تالار بورس در استان ایلام می تواند زمینه سرمایه گذاری کلان در استان را فراهم کند.
حیدر نعمتی ادامه داد: اهمیت بورس در کشورمان تنها ناشی از کارایی بازار آن نیست، بلکه روشی مالی برای تسهیل خصوصی سازی و به روزرسانی بخش خصوصی و موسسات وابسته به آن است.
وی افزود: بورس از سه طریق تقویت نرخ پس انداز، بهبود تشکیل سرمایه و بهبود کیفیت سرمایه گذاری در اقتصاد تاثیر می گذارد و علاوه بر آن موجب بهینه سازی مدیریت موسسات و شرکتهای مختلف می شود.
نعمتی اضافه کرد: وجود تالار بورس در استان باعث شفافیت قیمت ها و تسهیل در امور بازرگانی می شود که استان ایلام تا به حال از آن محروم بوده است.
وی بیان داشت: به دلیل وجود نداشتن تولید کنندگان قوی در استان و محدودیت تعداد آنها، معاملات پیشنهادی در ابتدا به صورت سبد سهام ارائه می شود.
نعمتی با بیان اینکه افتتاح تالار بورس در ایلام می تواند اقدامی راهبردی در راه تسهیل در سرمایه گذاری و مشارکت بیشتر سرمایه گذاران در کشور و استان شود، افزود: دعوت های متعددی از نماینده کانون کارگزاران بورس اوراق بهادار کشور برای تعیین مکان های متعدد این تالار صورت گرفته است.
وی اظهار داشت: اقدامات اساسی در زمینه راه اندازی تالار بورس در استان صورت گرفته و مکان های مختلفی نیز برای احداث آن معرفی و مورد بازدید قرار گرفته است.
نعمتی افزود: راه اندازی تالار بورس در ایلام و اتصال آن به تالار بورس تهران نه تنها سرمایه گذاران و عموم مردم به راحتی و به صورت همزمان می توانند در انواع معاملات سهام بورس مشارکت فعال داشته باشند بلکه بسیاری از مشکلات سرمایه گذاران از قبیل مراجعه به تالار بورس سایر استان ها و یا عدم دسترسی به موقع به معاملات بازار بورس رفع می شود که امکان ارزشمندی برای تقویت بنیه اقتصادی استان ایلام خواهد بود.
مدیرکل امور اقتصادی معاون برنامه ریزی استاندار ایلام تاکید کرد: تاکنون دعوت های متعددی از نماینده کانون کارگزاران بورس اوراق بهادار کشور برای بازدید از مکان های متعدد صورت گرفته است.
نعمتی افزود: راه اندازی تالار بورس اوراق بهادار با توجه به فعالیت بازارچه مرزی مهران در استان و ارتباط تجاری با کشور عراق همه و همه گام های اساسی و بلند برای شکوفایی اقتصادی استان ایلام است که همت و مشارکت همه مردم استان و اهتمام و مدیریت اثربخش همه سازمان های دست اندرکار را می طلبد.
نعمتی راه اندازی تالار بورس و اوراق بهادار را در توسعه اقتصادی و اشتغالزایی استان موثر عنوان کرد و گفت: راه اندازی این مرکز و اتصال آن به تالار بورس تهران نه تنها در توسعه سرمایه گذاری عمومی نقش دارد بلکه مردم به راحتی و به صورت همزمان می توانند در انواع داد وستدهای سهام بورس مشارکت فعال داشته باشند.
استان 600 هزار نفری ایلام با 430 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق یکی از مهمترین معبرهای صدور کالای ایرانی و تردد زوار عتبات عالیات به کشور عراق است.
این استان به لحاظ نزدیکی به پایتخت و شهرهای مذهبی عراق و ارتباطات گسترده قومی با مردم بغداد و استانهای مرکزی این کشور از موقعیت ویژه ای برای فعالیت های اجتماعی و اقتصادی در عراق برخوردار است.
آنچه امروز ضروری به نظر می رسد اینکه استان ایلام به سبب اینکه درگذشته شاهد سرمایه گذاری های کلانی نبوده اکنون مزیت نسبی برای جلب سرمایه گذاری های جدید دارد.
نفت و گاز، کشاورزی، دامپروری و صنعت جزو مزیتهای اصلی این استان برای جلب سرمایه گذاران محسوب شده و از کلیه سرمایه گذاران در این بخشها حمایت می شود./س