هيات مديره مجمع انجمن‌های علمی گروه پزشکی ایران با صدور اطلاعيه اي، پشتيباني اين مجمع از «رایگان‌سازی درمان در بیمارستان‌های آموزشی و درمانی دولتی» را اعلام كرد.

به گزارش گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومي سازمان نظام پزشكي كشور؛ در اين اطلاعيه آمده است : بدیهی است که «انسانِ سالم»، در توسعه پایدار کشور دارای مهم‌ترین نقش است. می‌دانیم که روند بیماری‌های کشنده در ایران، در چند دهه گذشته تغییر اساسی یافته و از بیماری‌های عفونی و واگیر به سوی بیماری‌های قلبی، سرطان‌ها، دیابت و عوارض عروقی آن، حوادث جاده‌ای و اختلالات روانی جابه‌جا شده است.

در نظر گرفتن دو نکته فوق، توجه ویژه مسؤولین محترم کشور در امور سیاستگزاری، برنامه‌ریزی و اجرایی تأمین سلامت آحاد ملت ایران را امروز بیش از هر زمان ایجاب می‌نماید.
نظر به اهمیت «حق تأمین سلامت» به عنوان یکی از اساسی‌ترین حقوق ملت، خوشبختانه در هفته‌های اخیر، ارائه درمان رایگان در بیمارستان‌های دولتی و دانشگاهی به بیماران عزیز و نیازمند، از سوی مسؤولان محترم مورد تأکید قرار گرفته است. موضوعی که قبلاً در این کشور انجام می‌شده است و عدم اجرای آن در حال حاضر مشکلات جدی به همراه دارد.

هیأت مدیره مجمع انجمن‌های علمی گروه پزشکی ایران- حسب وظیفه ذاتی مجامع علمی و تخصصی- بر آن شد تا با صدور اعلامیه‌ای، مسائل موجود در طی این مسیر را مورد توجه همگان قرار دهد:
قاعدتاً بیمار نباید به جزء بیماری خویش، دغدغه دیگری از جمله مسأله هزینه درمان را داشته باشد و قطعاً رایگان شدن هزینه‌های تشخیص و درمان در بیمارستان‌های دولتی و دانشگاهی که با سرمایه ملت شکل گرفته‌اند، در این امر بسیار مؤثر خواهد بود.
وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گزارش مورخ 21/3/1391 در صحن مجلس شورای اسلامی، پرداخت بیش از 54 درصد از هزینه‌های درمان در کشور از جیب بیماران را در شرایطی مطرح نمود که در کشورهای دیگر، 90-80 درصد هزینه درمان توسط دولت و بیمه‌ها تأمین می‌گردد. گسترش بیش از اندازه بیمه‌ها، با تکیه بر ثروت‌های مردم نیز مشکلی را حل نکرده است و ضعف نظام بیمه‌ای و ساختار آن امروزه بر کسی پوشیده نیست.

با توجه به غنای اقتصادی خدادادی کشور، اجرای صحیح قانون بیمه همگانی خدمات درمانی، مصوب سال 1373، امری قابل انجام و تلاش در کارآمدسازی بیمه‌ها بوده و تعیین تعرفه‌های واقعی در اجرای آن سبب اختصاص سهم بیشتری از درآمد ناخالص داخلی به امر تأمین سلامت مردم خواهد شد.

در مقوله «عدالت در سلامت»، البته «بیمار» رکن اصلی است، ولی «پزشک» و «دست‌اندرکاران دیگر نظام بهداشت و درمان و آموزش پزشکی» را نباید از نظر دور داشت. در گذشته تناسب معقولی بین دخل و خرج جامعه پزشکی وجود داشت و احترام و اعتماد متقابل «پزشک- بیمار» و حفظ کرامت و شرافت پزشکی معنایی والا داشت که متأسفانه شاهد تأثیر منفی مسائل اقتصادی بر این رابطه مقدس و مخدوش شدن رعایت اخلاق پزشکی هستیم.
«واقعی کردن تعرفه‌ها» بر اساس شاخص‌های اقتصادی در تأمین عدالت در سلامت و تکیه بر بُعد انسانی حرفه پزشکی ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است و در تعیین صحیح و عادلانه تعرفه‌های نظام سلامت، قطعاً نظر تخصصی انجمن‌های علمی و بخش خصوصی کارگشا خواهد بود و تعیین تعرفه غیر واقعی و بدون هماهنگی با کانون صنفی و نمایندگان انجمن‌های پزشکی راه به جایی نخواهد بود.

پرداخت «دیه» در مورد بیماران محترم با در نظر گرفتن «بیمار» بودن آنها، از نظر علمی و حقوقی شایسته بازبینی است که در اعلامیه‌های بعدی به تفصیل به اهمیت و آثار این موضوع خواهیم پرداخت، چون اجرای آن به شکل موجود مشکلاتی را ایجاد نموده است.
با عنایت به مشکلات فوق، مجمع انجمن‌های علمی گروه پزشکی ایران، پشتیبانی کامل خود را از عمل خیرخواهانه «رایگان‌سازی درمان در بیمارستان‌های آموزشی و درمانی دولتی» اعلام می‌دارد و آمادگی کامل دارد تا در جهت اجرای سریع‌تر و صحیح‌تر این مهم با مسؤولان و سیاستگزاران همکاری نماید.

در پایان توفیق همگان در تأمین سلامت جسمی، روحی، اقتصادی و اجتماعی مردم شرافتمند ایران را از ذات اقدس الهی آرزومندیم./ح
 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار