دانشگاه فردوسي مشهد، پیشنهاد تاسیس آن به قبل از دهه بیست خورشیدی بر می گردد و از قدیمی‌ترین دانشگاه‌های ایران به شمار می آید.

به گزارش خبرنگار دانشگاه باشگاه خبرنگاران، ویژگی انحصاری دانشگاه فردوسی مشهد مجاورت با حرم مطهر رضوی (ع) است. برای اهل علم این ویژگی بسیار حیاتی و ارزشمند است اما در بعد دانشگاهی این دانشگاه بزرگترین دانشگاه شرق کشور است که توانسته بسیاری از پتانسیل های منطقه خراسان و استان های اطراف را پوشش دهد. دکتر علی شریعتی از دانش آموختگان این دانشگاه است.

تاریخچه دانشگاه فردوسی مشهد

دانشگاه فردوسی مشهد یکی از دانشگاه‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران است که در شهر مشهد قرار دارد. این دانشگاه که پیشنهاد تاسیس آن به قبل از دهه بیست خورشیدی بر می گردد از قدیمی‌ترین دانشگاه‌های ایران به شمار می آید. دانشگاه فردوسی مشهد در زمان پهلوی از نظر علمی و آکادمیک زیر نظر دانشگاه جرج‌تاون آمریکا قرار داشت.

با تبديل آموزشگاه عالي بهداري در سال 1328 به دانشكده پزشكي ، نخستين گام در راه تاسيس سومين دانشگاه ايران در شهر مقدس مشهد برداشته شد.

در سال 1334 با صدور مجوز ديگري دانشكده ادبيات با پنج رشته جداگانه تاسيس يافت . با گسترش آموزش عالي در كشور به ترتيب دانشكده معقول و منقول (كه بعدها به الهيات تغيير نام يافت ) دانشكده علوم ، دانشكده دندانپزشكي ، دوره شبانه ، دانشكده علوم دارويي و تغذيه ، دانشكده علوم تربيتي و روانشناسي ، دانشكده كشاورزي ، دانشكده مهندسي ، مؤسسه بينايي سنجي ، دبيرستان دانشگاه و مركز تعليمات به مجموعه دانشگاه مشهد كه ازسال 1353 به دانشگاه فردوسي تغيير نام يافته بود افزوده شد.


ضرورت گسترش آموزش پس از انقلاب اسلامي سبب شد كه پس از تغيير در برخي واحدها و تفكيك دانشگاه علوم پزشكي از دانشگاه فردوسي مشهد، دانشكده علوم اداري و اقتصادي، دانشكده دامپزشكي، آموزشكده كشاورزي شيروان، دانشكده تربيت بدني و علوم ورزشي، دانشكده علوم رياضي، دانشكده هنر نيشابور، پژوهشكده علوم گياهي، مركز تحقيقات زمين لرزه شناسي، كالج دانشگاه، دانشكده منابع طبيعي و محيط زيست و دانشكده معماري و شهرسازي، يكي پس از ديگري به مجموعه واحدهاي دانشگاه اضافه شود .


مديريت دانشگاه

 رياست دانشگاه و معاونان آموزشي و تحصيلات تكميلي، پژوهش و فناوري، اداري و مالي، دانشجويي و فرهنگي وطرح و برنامه است كه بر اساس تشكيلات سازماني مصوب محور اصلي كليه امور، كاركرد و اتخاذ تصميمات دانشگاه است.


 نهادهاي فرهنگي

 دفتر نمايندگي مقام معظم رهبري ، جهاد دانشگاهي ، تشكلهاي اسلامي دانشجويي ، هيأت علمي ، انجمن هاي علمي و قطب هاي علمي همگام با مديريت ، دانشگاه را در انجام رسالت هاي خود ياري مي نمايند .

رياست دانشگاه

عليرضا عاشوري از سال 1384 تا کنون رياست اين دانشگاه را بر عهده دارد.

دانشکده هاي دانشگاه

 دانشکده ادبیات و علوم انسانی دکتر علی شریعتی
 تربیت بدنی و علوم ورزشی
 الهیات
 دامپزشکی
 علوم اداری و اقتصاد
 علوم پایه
 علوم تربیتی و روانشناسی
 علوم ریاضی
 کشاورزی
 فنی و مهندسی
 معماری و شهرسازی
 منابع طبیعی و محیط زیست
 هنر
 آموزشکده شیروان
 پژوهشکده علوم گیاهی

انجمن‌های علمی دانشجویی

انجمن‌های علمی دانشجویی دانشکده مهندسی مجموعه‌ای از هفت انجمن علمی با گرایش‌های گوناگون است که همه آنها تحت یک عنوان واحد سعی در انجام فعالیت‌های دانشجویی می‌نمایند. انجمن‌های علمی صنایع، برق، عمران، متالورژی، کامپیوتر، شیمی و مکانیک. هدف این انجمن‌ها برگزاری همایش‌ها، سمینارها، کارگاه‌های آموزشی، مسابقات کشوری و همچنین حمایت از طرح‌های پژوهشی و مقالات علمی و انتشار مجلات تخصصی می‌باشند. انجمن‌های علمی دانشجویی دانشکده مهندسی یکی از سیزده انجمن‌های علمی دانشکده‌های دانشگاه فردوسی می‌باشد که علی رغم جوان بودن دانشکده و قدمت کم انجمن‌های آن توانسته‌است بر پایه کوشش، باور و همچنین همراهی کلیه دانشجویان کارنامه‌ای درخشان را از خود بر یادگار بگذارد. مقام برترین انجمن علمی کشور که در سال گذشته در دومین جشنواره ملی حرکت به مکانیک اطلاق گردید و همچنین قرار گیری این انجمن در رتبه A، قرار گیری انجمن‌های علمی کامپیوتر، برق و عمران در رتبه B و حتی قرار گیری انجمن‌های صنایع، شیمی و متالورژی در رتبه‌های بعدی در رده بندی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران، علی رغم فعالیت دو یا سه ساله این انجمن‌ها، تصدیق کننده فعالیت‌های آنها و گوشه‌ای از افتخارات بیشمار انجمن علمی دانشکده مهندسی است./س3

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار