به گزارش گروه استان هاي باشگاه خبرنگاران ، مصطفیمحمد نجار پیش از ظهر امروز با حضور در سایت بیوکمپوست مرکز خراسان شمالی، مجهزترین کارخانه بیوکمپوست شرق کشور را بهرهبرداری کرد.
برای اجرای این واحد که عملیات آن از اوایل تاسیس استان آغاز شده 47 میلیارد ریال هزینه شده است.
25 میلیارد ریال از این مبلغ از محل کمکهای استانی و بقیه از طریق مشارکتهای شهرداریهای چهار شهر استان تأمین شده است.
کارخانه بیوکمپوست بجنورد در 15 هکتار زمین احداث شده است که سه هکتار از این فضا به فضای سبز و 5/2 هکتار آن به بخش تبخیر اختصاص یافته است.
فعالیت آزمایشی کارخانه بیوکمپوست بجنورد هفته گذشته با موفقیت انجام شده است و این کارخانه دارای یکهزار و 400 متر خط پردازش، سه هزار متر پالایش است.
ظرفیت بازیافت زباله در کارخانه کمپوست بجنورد روزانه 250 تن زباله است که این ظرفیت در قالب تصفیه و تخمیر 500 تن زباله در شیفتهای مختلف قابل افزایش است.
پیمانکار راهبری کارخانه بیوکمپوست بجنورد نیز مشخص شده و فعالیتهای خود را به منظور جذب زبالههای تفکیک شده شهرهای بجنورد، شیروان، اسفراین و آشخانه آغاز کرده است.
تفکیک زباله برای این کارخانه از مبدأ نیز انجام شده و مردم منتظر باشند که همه روزه زبالههای تفکیکی را تحویل شهرداری بدهند.
با راهاندازی این کارخانه مشکل زباله به ویژه دفن غیربهداشتی در بالادست روستای علیآباد برطرف میشود.
همچنین با بازیافت زباله در این واحد سالانه از تخریب سه هکتار زمین برای دفن زباله جلوگیری میشود.
جلوگیری از ورود سالانه 33 میلیون لیتر شیرآبه زبالهها از دیگر مزیتهای راهاندازی این کارخانه در بجنورد است که این واحد در واقع بزرگترین کارخانه کمپوست شمال شرق کشور بوده که به روش ویندرو فعالیت میکند.
آموزشهای تفکیک زباله به شهروندان شهرهای آشخانه، اسفراین، شیروان و بجنورد در سنوات گذشته از سوی سازمان مدیریت پسماند استان ارائه شده است.
کارخانه بیوکمپوست بجنورد در 25 کیلومتری شرق این شهر قرار دارد./ج1