
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد و به نقل از روابط عمومي دام پزشکي جعفر عطارباشي افزود: در راستاي پيش گيري از بروز بيماري تب کریمه کنگو اقدامات جدي از سوي دام پزشکي انجام شده است.
وي گفت: تشديد نظارت هاي بهداشتي در کشتارگاه هاي دام تحت پوشش، از جمله اين اقدامات بوده است و کشتار دام صرفاً در کشتارگاه هاي رسمي و تحت نظارت دام پزشکي مجاز است و هرگونه کشتار خارج از کشتارگاه ها مخاطره آميز است و برخورد قانوني در پي دارد.
وي اظهار داشت: گوشت دام در کشتارگاه ها، پس از توليد به مدت ۲۴ ساعت در اتاق سرد با دماي صفر تا ۴ درجه سانتي گراد نگهداري مي شود تا طي اين مدت بر اثر يک سري فعل و انفعالات شيميايي، برخي ويروس ها و باکتري ها از جمله ويروس بيماري تب کريمه کنگو در صورت وجود از بين برود و براي انسان بيماري زايي نداشته باشد.
عطارباشي يادآور شد: به خصوص در فصل گرما که فصل تکثير و گزش کنه هاست همه دام ها را بايد آلوده تلقي کرد و احتياط لازم توسط دامداران و نيز شهروندان و همه اقشار مرتبط و در تماس با دام زنده و خون و ترشحات دام رعايت شود.
وي همچنين اظهار داشت: بر اساس تحقيقات انجام شده، تا به حال در دنيا هيچ مورد ابتلاي انسان به بيماري تب کريمه کنگو از طريق مصرف گوشت گزارش نشده است.
دکتر عطارباشي با ارائه آمار اعلام داشت: طي ۳ماهه اول امسال بالغ بر ۲۹۱ هزار رأس دام سبک و سنگين در کشتارگاه هاي دام استان تحت نظارت بهداشتي دام پزشکي کشتار و حدود ۱۱ هزار تن گوشت توليدي سالم در اختيار شهروندان قرار داده شده و حدود ۳۸ هزار کيلوگرم از گوشت هاي توليدي به دليل وجود عوامل بيماري زا و غيربهداشتي ضبط و معدوم شده است.
او از مردم خواست براي حفظ سلامت و بهداشت خود، گوشت مصرفي خود را از فروشگاه هاي معتبر تهيه کنند و از هرگونه کشتار در منازل و معابر با توجه به مخاطرات بهداشتي و شرعي اجتناب کنند. /س