با وجودي كه اكثر رژيم‌هاي غذايي كاهش وزن باعث ابتلا به يبوست مي شود اما در بيشتر موارد بي‌تحركي، كاهش فعاليت جسمي، چاقي و تنبلي روده‌ها باعث بروز يبوست مي‌شوند.

محمد حق‌شناس، رئيس هيئت پزشكي ورزشي استان گيلان در گفتگو با خبرنگار ورزشي باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: بي‌تحركي و نداشتن فعاليت بدني كافي باعث تنبلي روده‌ها و در نهايت يبوست مي‌شود.

وي ادامه داد: تمرينات بدني كه باعث افزايش حركات عضله‌اي ديافراگم  و عضلات شكم باشد به گوارش غذا كمك مي‌كند و از تنبلي روده‌ها و يبوست  جلوگيري مي‌كند.

وي افزود: با فضاري كه در هنگام تمرينات ورزشي بر شكم وارد مي‌شود، صفرا بهتر ترشح شده و هضم غذا بهتر صورت مي‌گيرد البته پياده‌روي ، فرش‌هاي آرام و دارز و نشست نيز تخليه روده را آسان مي‌كند و دفع مواد غذايي را تسريع مي‌بخشد.

وي تاكيد كرد:‌ علاوه بر تنبلي روده‌ها و يبوست كه از آثار كم تحركي و نداشتن فعاليت بدني و ورزش است زخم معده و زخم دازدهه نيز از ديگر عوارش كم تحركي است.

حق شناس در خصوص راه‌هاي پيشگيري از يبوست گفت: نوشيدن آب، پر هيز از مصرف چاي پررنگ، استفاده از سبزيجات و ميوه‌هاي تازه، مصرف ميوه‌ها به همراه پوست، استفاده بيشتر از ميوه‌هايي نظير انجير و آلو، مصرف غلات و حبوبات،‌جايگزين كردن نان‌ سبوس دار همانند سنگك، بربري و جو به جاي نان‌هاي سفيد براي پيشگيري از يبوست توصيه مي‌شود.

وي افزود: علاوه بر تغذيه صحيح و پيشنهاد‌ي به منظور جلوگيري از يبوست انجام ورزش‌هاي مربوط به شكم به طور مرتب، پياده‌وري و انجام ساير ورزش‌ها علاوه بر كاهش وزن و افزايش سطح سلامت روحي در پيشگيري از يبوست توصيه مي‌شود./مح

 

برچسب ها: رژیم ، هیئت پزشکی ، حق شناس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار