ملک عبدالله بن عبدالعزیز ششمین پادشاه عربستان سعودی و دهمین فرزند «عبدالعزیز آل سعود» بنیانگذار عربستان جدید بود. ملک عبدالله بن عبدالعزیز اوایل اوت 2005 به جای ملک فهد برادر ناتنی خود به عنوان ششمین پادشاه عربستان سعودی به قدرت رسید. وی حدود نیم قرن ریاست گارد ملی را تا سالهای اول پادشاهی خود برعهده داشت.

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران، ملک عبدالله بن عبدالعزیز ششمین پادشاه عربستان سعودی و دهمین فرزند «عبدالعزیز آل سعود» بنیانگذار عربستان جدید بود.

 
وي در سال ١٩٢٤متولد شد و از اول آگوست ٢٠٠٥( ١٠مرداد ١٣٨٤) به دنبال مرگ برادرش ملک «فهد بن عبدالعزیز»، به تخت سلطنت نشست و به طور رسمی به عنوان پادشاه عربستان معرفی شد. 

وی همان روز امیر «سلطان بن عبدالعزیز» برادر کوچک تر خود را به عنوان ولیعهد عربستان منصوب کرد.بر سر زندگی ملک عبدا... حرف های ضد و نقیض بسیاری وجود دارد. 

گفته می شود پدرش عبدالعزیز با خانواده ای دشمنی داشت. در فرهنگ عرب اگر کسی با خانواده ای دشمنی داشته باشد، برای ابراز کینه و دشمنی اش به هر ترفندی دختر آن خانواده را می گیرد.

اعراب معتقدند با این کار، چشم آن خاندان را در آورده اند. عبدالعزیز نیز از آن جا که او پادشاه و حاکم مطلق بلاد حجاز بود، به ناچار خانواده مورد غضب مجبور شدند دخترشان را به او بدهند. عبدا... تا بزرگ شدنش در میان این خاندان سختی های زیادی را متحمل شد. 

او تنها پسر مادرش بود و به سبب سابقه ای که داشت، خاندان سلطنتی او را از خود دور می کردند و سر ناسازگاری بسیاری با او داشتند. این امر باعث شد تا عبدا... از خاندان سلطنتی کینه ای به دل بگیرد و همیشه به فکر تلافی باشد. چند بار خانواده سلطنتی سعی کردند تا او را بکشند اما این مسئله راه به جایی نبرد تا این که او بعد از ٣پادشاه به ولیعهدی و سپس به پادشاهی عربستان منصوب شد. اتفاقی که برای تمام خاندان سلطنتی تلخ و باورنکردنی تلقی می شد.

عبدا... از سال ١٩٩٦به طور غیر رسمی و از سال ١٩٩٨به طور رسمی زمام دار امور کشور شد و با تصویب قانونی در مجلس فرمایشی عربستان و با استفاده از نفوذ خود توانست بسیاری از اختیارات پادشاه اعم از ریاست کابینه را خود بر عهده بگیرد. این اتفاق برای بسیاری از اعضای خاندان سلطنتی غیرقابل تحمل بود و هر از گاهی به مقابله با آن بر می خاستند. 

عبدا... بر عکس دیگر اعضای خاندان سلطنتی و برادر متوفی اش فهد که گرایش بسیاری به ایالات متحده داشت، به شدت انگلیسی و ضد آمریکایی نشان می داد. 


** نفوذ فرهنگ غربی در عربستان
او با حفظ ظاهر ضد آمریکایی اجازه داد تا فرهنگ غربی به کشورش نفوذ کند و تا آن جا پیش رفت که مکان های اختصاصی برای گردشگران خارجی ایجاد شود. مکان هایی که به صورت غیر علنی به سعودی ها نیز اجازه می داد تا آن ها نیز از این مکان ها استفاده کنند. او برای گردشگری اهمیت بسیاری قائل است، اما همیشه گفته است که با وجود فرهنگ افراطی و نفوذ آن در جامعه نمی توان برای گردشگری کشور کاری کرد. از سال ١٩٩٨او به صورتی بسیار آرام و نامحسوس اقدام به دنبال کردن پروژه ای در جهت باز کردن فرهنگ جامعه کرد. از سال ٢٠٠٠نگاه او به گردشگری از حالتی صرفا مذهبی خارج شد و جای خود را به نگاهی کاملا اقتصادی داد. 

از این رو اقدام به ترویج گردشگری داخلی کرد، از اعمال فشارهای سخت به مناطق شیعه نشین ولی کلیدی عربستان مانند بندر «دمام» کاست، به شیعیان عربستانی اجازه سفر، ارتباطات و مکاتبات آزاد داد و برای نخستین بار در تاریخ عربستان به مناطق شیعه نشین این کشور سفر و با سران شیعه دیدار کرد. در دوران او برای اولین بار در تاریخ عربستان امکان سفر دریایی از بندر دمام به بنادر ایران و امکان ایجاد خطوط هوایی از این شهر به شهرهای ایران مطرح شد.



دوران: رئیس هیأت وزیران
فرمانده نیروهای مسلح
ولیعهد سابق عربستان سعودی
ششمین پادشاه عربستان سعودی ۲۰۰۵-تاکنون
تاجگذاری: 12
نام کامل: ملک عبدالله بن عبدالعزیز بن عبدالرحمن بن فیصل بن ترکی بن عبدالله بن محمد بن سعود
زادروز: ۱ اوت ۱۹۲۳(۱۹۲۳-08-0۱) ‏(۸۸ سال)
زادگاه: ریاض٬ عربستان سعودی
پس از: فهد بن عبدالعزیز
دودمان: آل سعود
پدر: ملک عبدالعزیز
مادر: فهده بنت العاصی بن شريم
فرزندان: ۷ پسر و ۱۵ دختر
دین: اسلام

جانشینی
در درون خاندان سعودی بر سر جانشینی پادشاه اختلافاتی وجود داشت. کسی که بعد از شاهزاده سلطان توانست به ولیعهدی برسد، شاهزاده نایف بن عبدالعزیز بود که ۲ سال از شاهزاده سلطان جوان‌تر بود. اما شاهزاده نایف ، دومین ولیعهد عبدالله نیز در شانزدهم ژوئن 2012 از دنیا رفت. وی معتقد بود که حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر توسط یهودی‌ها انجام شده است. پس از مرگ نایف برادرش ، سلمان بن عبدالعزیز ولیعهد عبدالله بن عبدالعزیز شد.




روابط ریاض و واشنگتن 
روابط ریاض و واشنگتن پس از حادثه ۱۱ سپتامبر، تحت‌الشعاع روابط خاندان سعودی با برخی از تروریست‌ها و حمایت از آنها قرار گرفت. با این وجود همکاری‌های دو کشور همچنان در سطح بالایی ادامه دارد. در این خصوص به نظر می‌رسد وابستگی ایالات متحده به نفت عربستان، بیش از آن چیزی است که از دید مقامات آمریکا قابل صرف‌نظر کردن باشد. به همین دلیل عربستان همچنان به عنوان مهمترین متحد کلیدی ایالات متحده در خاورمیانه باقی مانده است. تحولات داخلي و اصلاحات سياسي و اجتماعي در عربستان، روابط سعودي – آمريكا و مناسبات عربستان با عراق و جمهوري اسلامي ايران از جمله مسائلی است که خصوصا در تحولات پس از حمله آمریکا به عراق، در مطالعات مرتبط با سیاست‌ خارجی کشور عربستان اهمیت بسزایی پیدا کرده است.


روابط آمریکا و عربستان اگرچه همواره روابطی استراتژیک توصیف شده اما به جرات می‌توان گفت که این روابط هیچ‌گاه از تنش‌ها جدا نبوده و فراز و نشیب‌های زیادی را به خود دیده است. از نگاه بسیاری از تحلیل‌گران روابط آمریکا و عربستان سعودی، رابطه بین شر و نیکی است. نویسنده با ذکر این مقدمه تلاش کرده تا به چرایی کمک‌های نظامی اخیر آمریکا به کشورهایی نظیر مصر و عربستان پاسخ دهد و پیامدهای چنین سیاستی را تحلیل نماید.
دو نقطه تعادل روابط آمريکا و عربستان سعودي از دوران قديم - جنگ سرد و سلطه آمريکا بر ميادين نفتي رياض- ديگر به پايان رسيده و واشنگتن و رياض بايد به دنبال منافع مشترکشان در ديگر حوزه‌ها بگردند. این نوشتار به تحليل روابط واشنگتن - رياض خصوصا پس از وقوع انقلاب عربي در کشورهاي خاورميانه پرداخته است.
عربستان سعودی درغرب آسیای جدید 
روابط ایالات متحده با عربستان سعودی برای دهه‌ها، یکی از بنیان‌های سیاست آمریکا در خاورمیانه بوده است. دو کشور علی‌رغم اختلافات تاریخی، فرهنگی، سیاسی به‌طور کلی بر سر مسائل مهم اقتصادی و سیاسی با هم توافق و اغلب برای حفظ منافع متقابل به‌هم متکی بوده‌اند. در این میان یکی از مسائل بنیادین ثبات رژیم عربستان است که در نوشتار حاضر بنیان‌های ثبات این کشور و منابع بالقوه ناآرامی آینده در عربستان در ابتدا مورد بررسی قرار گرفته است. در ادامه نویسنده به وضعیت و سیاست منطقه‌ای عربستان پرداخته است به‌نظر نویسنده عربستان علی‌رغم استفاده از نفوذ مالی، سیاسی و مذهبی‌اش بر کشورهای همسایه، اخیرا با مشکلاتی در رابطه با این نفوذ روبه رو بوده است. 

وی سمتهای ریاست هیئت دولت ، فرماندهی نیروهای مسلح ، ولیعهدی را به عهده داشت و نام کاملش نیز ملک عبدالله بن عبدالعزیز بن عبدالرحمن بن فیصل بن ترکی بن عبدالله بن محمد بن سعود بود.

روابط با ایران 
روابط ایران و عربستان سعودی  ملک عبدالله خواستار حملهٔ نظامیِ ایالات متحده امریکا به ایران و متوقف کردن برنامه هسته‌ای ایران بود.
او در آوریل ۲۰۰۸ به ریان کروکر سفیر ایالات متحده در عراق و ژنرال دیوید پترائوس گفته بود «سر افعی را قطع کنید».


سفیر عربستان در واشنگتن، عادل الجبیر، از توصیه‌های مکرّرِ ملک عبدالله به امریکا دربارهٔ حملهٔ نظامی به ایران و متوقف کردن برنامه هسته‌ای این کشور یاد کرده است.
پس از انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیس دولت یازدهم ایران، عبدالله بن عبدالعزیز در پیامی به وی، پیروزی وی را تبریک گفت.


مرگ
گفتنی است، ملک عبدالله بن عبدالعزیز در ۲۲ ژانویه ۲۰۱۵ پس از مدتی بستری شدن در بیمارستان، در پی ابتلا به بیماری سینه‌پهلو درگذشت.


انتهای پیام./
برچسب ها: پادشاه ، عربستان ، ملک ، عبدالله
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۲
در انتظار بررسی: ۱
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۵۰ ۱۹ دی ۱۳۹۹
مرگ بر آل دروغ آل سقوط
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۰۰ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
مگرهمین یک ملک عبدالله است یعنی ملک عبدالله دیگری نیست واشاره به همین ملک عبدالله شده ..!؟!
Iran (Islamic Republic of)
hamide
۱۰:۲۸ ۱۹ بهمن ۱۳۹۳
ایشاالا ک با اجدادش محشور شده
Iran (Islamic Republic of)
مختار
۱۴:۰۳ ۰۶ بهمن ۱۳۹۳
با سلام

هلاکت جانشین شیطان در عربستان تبریک باد بر خداپرستان
Iran (Islamic Republic of)
mahnaz
۰۸:۰۶ ۰۶ بهمن ۱۳۹۳
روحش با ابوسفیان ومعاویه وامثالهم محشور شود ان شاءالله
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۰:۰۳ ۰۶ بهمن ۱۳۹۳
یکی از علائم ظهور در روایات مرگ عبدالله در حجاز ذکر شده .
اللهم عجل لولیک الفرج
انشاء الله
Germany
وحدت قلي وند
۱۸:۰۳ ۰۴ بهمن ۱۳۹۳
انشا الله كه با كاقران محشور شود .
Iran (Islamic Republic of)
اسماعیل
۱۰:۵۱ ۰۴ بهمن ۱۳۹۳
انشاء الله و با خواست خدای متعال مهدی موعود ع ظهور کند و ریشه این کافران را برچیند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۰ ۰۶ بهمن ۱۳۹۳
انشاء الله و با خواست خدای متعال مهدی موعود ع ظهور کند و ریشه کافران مسلمان نماهای بی وجدان در تمام دنیا را برچیند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۰ ۰۴ بهمن ۱۳۹۳
به درک واصل شد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۷ ۰۴ بهمن ۱۳۹۳
بالاخره به درک واصل شد ، چه خیانتها به جهان اسلام نکرد .
Germany
ناشناس
۲۱:۴۶ ۰۳ بهمن ۱۳۹۳
به درک واصل شدن عبدالشیطان بن عبد الآمریکا را به تمامی منتظران ظهور تبریک میگویم.
Iran (Islamic Republic of)
فاضل فصیحی
۲۰:۰۰ ۰۳ بهمن ۱۳۹۳
خداوند اورابا یزیدومعاویه دران دنیا دراتش سوزان جهنم بسوزاند این جانی ادم کش چه جنایتها درحق حاجیهای زوار خانه خدا انجام داد خداوند از حق انها نگذرد
Iran (Islamic Republic of)
ارمین
۱۸:۴۱ ۰۳ بهمن ۱۳۹۳
لعنت خدا بر معاویه و پیروانش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۸ ۰۳ بهمن ۱۳۹۳
خدا با آبا واجدادش محشورش کنه!
United States of America
شیرازی
۱۳:۲۹ ۰۳ بهمن ۱۳۹۳
کی گفته که او با وهابیت مخالف بود؟ ملک عبدالله همواره تابع حاکمان وهابی مدینه و مکه بوده است!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۱ ۰۳ بهمن ۱۳۹۳
او یکی از خبایث عصر حاضر بود.
Iran (Islamic Republic of)
مجتبي
۱۲:۲۷ ۰۳ بهمن ۱۳۹۳
"ملک عبدالله بن عبدالعزیز" كه بود؟ كسي بود كه مردم فلسطين وسوريه رابا كمك اسرائيل به خاك وخون كشيد كه خدا لعنتش كنه اين بشكه ....
Iran (Islamic Republic of)
مصطفی
۱۲:۱۸ ۰۳ بهمن ۱۳۹۳
کسی که دینش اسلام باشه با آمریکا رفاقت نمیکنه . انشاء الله تو اون دنیا مشخص میشه دینش چی بوده ؟
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی1
۱۱:۴۱ ۰۳ بهمن ۱۳۹۳
انشا الله حكومتهاي پس از وي به سال هم نميرسند.
Iran (Islamic Republic of)
ali
۲۲:۴۳ ۲۹ تير ۱۳۹۱
بعید میدونم دینش اسلام باشه
Iran (Islamic Republic of)
hamid
۲۰:۰۲ ۰۳ بهمن ۱۳۹۳
دینش که اسلام بود
ولی از نوع آمریکایی
آخرین اخبار