با توجه هشدارهاي مكرر مقام معظم رهبري در خصوص رواج تفكرات غربي در قالب منابع علوم انساني در دانشگاهها، چنين تصميم و اقدامي بسيار تاملانگيز است.
الهه كولايي يكي از نمايندگان اصلاحطلب مجلس ششم و عضو جبهه مشاركت و شوراي هماهنگي مجمع زنان اصلاحطلب است كه اكنون در سمت استاد علوم سياسي در دانشگاه تهران مشغول به تدريس است.
يكي از دغدغههاي مقام معظم رهبري كه در سخنرانيهاي مختلف به ويژه در چند سال اخير بر روي آن تأكيد داشتهاند، مسئله "علوم انساني" و لزوم بوميسازي اين علوم در دانشگاههاي مختلف كشور بوده است.
عليرغم اهميت و تأثير گسترده علوم انساني بر ساحتهاي مختلف زندگي فردي و اجتماعي، وضعيت گذشته و حال اين علوم در ايران بسيار ناگوار است.
در آسيبشناسي از وضعيت فعلي علوم انساني بايد گفت گر چه هم محتوا و هم متون اين علوم با اشكالات عديهاي مواجه است اما از ديدگاه مقام معظم رهبري مشكل اصلي از ناحيه استادان ضعيفالنفس است كه قدرت تحليل نظريههاي دانشمندان غربي را ندارند و مقهور اقتدار علمي غرب شدهاند.
مقام معظم رهبري بر اين نكته تاكيد داشتهاند كه مشكل اين گونه استادان آن است كه علاوه بر اينكه تقليد كوركورانه از غرب ميكنند، از دستاوردهاي جديد علمي هم بياطلاع هستند و در واقع فقط با نظريههاي منسوخ غربي آشنا هستند.
ايشان در فرازي از بيانات خود اظهار داشتهاند: «درهاي بسياري از اين دانشها بر روي كشورهايي مثل كشور ما و غير دارندگانش بسته است و وقتي اجازه ميدهند دانش منتقل شود كه كهنه و دستمالي شده است و از نويي و طراوت افتاده است البته در همه زمينهها همينطور است؛ در زمينههاي علوم انساني هم همينطور است.
من آن روز به دوستاني كه در زمينههاي اقتصاد و مديريتهاي گوناگون كشوري كار ميكنند و در اينجا بودند، گفتم كه مطالبي را امروز بعضيها در اينجا دنبال ميكنند، كه منسوخ شده است. نظريات برتر آنها به بازار آمده و مورد عمل قرار گرفته و آنها مشغول كار هستند ولي تعدادي در اين جا ـ كساني كه مجذوب حرف آنها هستند ـ تازه دارند آن دنبالهها را مطرح ميكنند! »
بر همين اساس معظمله هشدار ميدهند كه بايد مراقب تئوريهاي وارداتي غربي باشيم، «من ميخواهم محيط دانشگاه و جوان دانشجوي خودمان را توجه بدهم كه مواظب تئوريهاي وارداتي غربي كه هيچ هدفي جز حفظ آن روابط تحكمآميز غرب با كشورهايي از قبيل كشور ما را ندارند، باشند.»