وزير خارجه تونس ضمن تاکيد بر نقش روسيه، چين و ايران در حل بحران سوريه تصريح کرد که کشورش مخالف مداخله نظامي غرب است.

به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه  تلويزيوني راشاتودي، رفيق عبدالسلام در مصاحبه با اين شبکه و در پاسخ به سوالي درباره اختلافات سياسي ميان رهبران تونس گفت:« مسئله اي که در خصوص استرداد مقام سابق ليبيايي  بوجود آمده است، يک بحران سياسي نيست بلکه اختلاف نظر در مواضع سياسي رئيس جمهور و نخست وزير است و اصلا حساسيت ندارد. دولت تونس که بدنبال استرداد زين العابدين بن علي و محاکمه وي است، استرداد البغدادي المحمودي را امري عادي مي داند.»

عبدالسلام برغم ادامه  تنش هاي قبيله اي و قومي در ليبي ابراز اطمينان کرد که البغدادي عادلانه و منصفانه محاکمه شود.
وي افزود:« انقلاب در تونس هنوز ادامه دارد. ما نهادهاي قانوني جديدي در راه داريم و دموکراسي نيز در حال نهادينه شدن است. تونس در مسير درست قرار گرفته است. ما اولين انتخابات دموکراتيک تاريخ مدرن خود را برگزار کرديم و بعد هم دولت ائتلافي تشکيل داديم. اين الگوي مثبت و سازنده اي براي کل منطقه خواهد بود.»

وي افزود:« تونس در حال از ميان برداشتن ستون هاي  رژيم گذشته است از اين رو طبيعي است که با مشکلات و مسائلي روبرو شود. اين فرآيند زمان مي برد اما کشور در مسير درست قرار دارد.»

وي اين ايده را که غرب بهار عربي را  حمايت و هدايت کرده است، رد کرد و گفت:« اينطور نيست. غرب از ديکتاتورهايي مانند مبارک و بن علي حمايت مي کرد. بهار عربي را مردم بيچاره  خلق کردند. اراده مردم تونس و مصر بود که انقلاب هاي اين کشورها را رقم زد و اروپايي ها و آمريکايي ها هيچ نقشي نداشتند.»

وي در پاسخ به سوالي درباره نگراني ها از ظهور اسلام راديکال در کشورهايي مانند تونس گفت:« به نظر من بين اسلام ميانه رو و سکولاريسم تناقضي وجود ندارد زيرا ديدگاه ما از اسلام باز و ليبرال گونه است. ديدگاه تونس از اسلام با آرمان هاي دموکراتيک هيچ گونه مغايرتي ندارد.»

وي در پاسخ به سوالي درباره بحران سوريه و نقش کشورهايي مانند ايران ، روسيه و چين در حل اين بحران گفت:« ما از روسيه و چين براي شرکت در کنفرانس دوستان سوريه در تونس دعوت کرديم اما اين دو کشور خودشان ترجيح دادند که در کنفرانس شرکت نکنند. ما معتقديم که بدون حضور روسيه و چين راه حلي پيدا نمي شود.»
وي درباره ايران نيز گفت:« ايران نيز يک بازيگر منطقه اي است و ما  به شدت مايل هستيم که اين کشور جذب منطقه شود.»

وي ادامه داد:« ما اصلا موافق مداخله نظامي غرب در سوريه نيستيم و معتقديم که مردم سوريه خودشان بايد مشکل خود را حل کنند. اين يک مسئله سوري و عربي است و با مداخله غربي در آن مخالفيم. و نمي خواهيم که تجربه عراق در منطقه تکرار شود. اما در ضمن اميد داريم که رژيم سوريه به صداي مردم خود گوش فرا دهد. مردم سوريه مستحق دموکراسي و منزلت هستند.»

وي بهترين راه حل براي بحران سوريه را تکرار سناريوي يمن عنوان کرد و گفت:« رئيس جمهور سوريه مانند يمن بخشي از اختيارات خود را به معاونش واگذار کند اما اين مستلزم همکاري سران ارشد در دمشق است.»
برچسب ها: تونس ، روسیه ، ایران
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار